torstai 4. lokakuuta 2012

Koulutunnilla!


Esteri oli tänään ihan superhyvä! Illalla kahdeksan aikaan oli koulutunti ja tulin tallille jo kuudelta. Juttelin kentällä jonkin aikaa Merin ja Siljan kanssa ja hain sitten molemmat heposet sisälle. Ramses oli aivan villi ja pomppi sinne tänne kuin ihan pikkuvarsa. Otin vanhan kikan käyttöön ja heilutin riimunnarua sen nokan edessä, niin eipähän sitten ryntäilty yhtään minnekään.

Laittelin Esterin valmiiksi ja olin kentällä puoli kahdeksan. Ehdin hyvin kävellä alkukäynnit ja lämmitellä Esterin ja rupesin sitten taivuttelemaan sitä käynnissä Annia odotellessa. Esteri oli tosi hyvä ja asettui kivasti. Anni tuli nopsaan ja alettiin sitten käynnissä tulemaan avotaivutusta pitkällä sivulla ja väistätettiin takapäätä ulos kulmissa. Esteri oli pehmeä ja herkkä pohkeelle. Tultiin samaa ravissa. Ei vitsi kun olisi ollut valoisaa ja kuvaaja, Esteri oli kyllä niin hyvä! Se käytti takapäätään tosi hyvin ja kulki turpa luotilinjalla ihan tasaisesti. Vaikka se saattaa joillekin kuulostaa ihan itsestäänselvyydeltä, minulle se on tosi palkitsevaa että hevonen menee _hyvin_ :D
Silja & Robi tänään
Otettiin myös ympyrällä laukkaa ja Esteri oli siinäkin hyvä, vaikka kuitenkin painoi aika paljon sisäänpäin ja jouduin käyttämään sisäpohjetta tosi paljon. Tultiin myös toiseen suuntaan niitä avoja ja se oli Esterille vähän vaikeampi suunta kun poni yritti vääntäytyä sisäänpäin. Ja silloin otettiin sisäpohje nap nap nap. Laukoissa toiseen suuntaan Anni neuvoi miten laukannostot saadaan paremmiksi, kun se on ollut alusta asti iso ongelma. Esteri nostaa nostossa pään ylös ja ottaa pari askelta kiitoravia ennen kuin nostaa laukan. Sitten kun se pääsee pyörivään laukkaan poni menee ihan kivasti kun sen saa kokoon, mutta kun siirretään raviin, pää nousee ylös ja selkä laskee. Silloin täytyy ottaa raippalla sisäkyljelle ja ulko-ohja tuella hyvin, ja sisäpohkeella nap nap nap että heppa polkee alleen. Sitten istua harjoitusraviin ja koota ravi. Sen jälkeen vasta nostaa uusi laukka. Silloin jossain vaiheessa kun niitä tekee Esteri ehkä hoksaa että sen selän tarkoitus ei ole siirtymisen jälkeen lakata toimimasta. ;)

Mutta nyt lähden nukkumaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti