perjantai 19. lokakuuta 2012

157. Tuntiratsastaja.

Eilen olin tunnilla Esterillä, ja se oli kyllä niin pakkopullaa aluksi koko homma. Esteri meni ihan miten lystäsi enkä saanut sitä ollenkaan kuulolle. Sitten tehtiin siirtymisiä niin pitkään että hevoset olivat oikeasti kuulolla. Alettiin tekemään avotaivutuksia ja pohkeenväistöjä, ja ykskaks Esteri olikin pehmeä, kuunteli ja odotti. Se muuttui niin äkkiä! Sitten lopputunnin se olikin tosi tosi hyvä. Oli niin pimeää ettei kuvia ole joten ei siitä sen enempää.

Ja tänään olin iltapäivällä tunnilla Ramseksella! Ratsastettiin about puoli tuntia. Haettiin ympyrällä tahtia käynnissä ja ravissa ja ravissakin se tahti löytyi aika nopeasti. Käynnissä Ramses oli ihan super, mutta ravissa meni aikaa että se rentoutui. Tehtiin myös sellaista tehtävää, että mentiin koko kenttää ja kulman jälkeen vähän pidennettiin raviaskelta, mutta ei lähdetty mitään lisäystä sinne vääntämään. Olin aluksi vähän varovainen pohkeiden kanssa kun Ramses on oikeasti herkkä, ja lähtee tosi lujaa jos vähän liikaa antaa eteenpäin meneviä apuja. Mutta saatiin muutama kerta tosi hyvin mentyä tuota tehtävää. Kokeiltiin myös ympyrällä laukkaa, ja se vasta olikin mielenkiintoista. :D Ramseksella ei ole laukassa oikeen minkäänlaista tahtia ja se nosteli välillä vastalaukkoja ja kerran lähti kiitämään kamalaa kiitolaukkaa. Mutta kun itse olin rauhallinen, pidätin ja istuin tiiviisti sen ympärille, sainkin sen hidastamaan ja siirtymään rauhalliseen laukkaan. Pari kertaa tuli kuitenkin tosi kivoja nostoja.








Esteri ja Ramses on ihan samassa asennossa. :D



Tänään käytiin myös Ramseksen ensimmäisellä "maastolenkillä"! Käveltiin nimittäin pihan ympäri Esterin perässä. Tuossa ylemmässä kuvassa Ramseksen pään takana oleva tie siis menee pihan ympäri, kiertää perimmäiset tarhat ja sieltä pääsee myös maastoon.

Niin ja niitä erikoispostausehdotuksia saa lähettää. Nyt meni jo kolmenkymmenen raja rikki, mutta jotenkin tuntuu että kukaan ei lue tätä kun ei minkäänlaista aktiivisuutta oikeen keneltäkään... Kirjottelen sitten ihan omaksi iloksi. 

ps. Jotenkin en tykkää tuosta Ramseksen satulasta. Se tekee istunnastani tuollaisen tuoli-istunnan. Vai mitä mieltä te olette? Mikä auttaisi?

7 kommenttia:

  1. Ihanan leveä hymy sulla kaikissa kuvissa! Taitaa olla ihanaa päästä vihdoinkin oman varsan satulaan ;-D

    VastaaPoista
  2. Joo oli kyllä tosi ihanaa päästä vihdoin Ramseksen satulaan, kun olen sitä melkein 3 vuotta odottanut. :D

    VastaaPoista
  3. Onko tuo estesatula? Estesatulassa tulee helposti tuo tuoli-istunta.

    VastaaPoista
  4. Se on yleissatula, joten täytyy kai pidentää sitten jalustimia tai vääntää sitä jalkaa taaksepäin koska tuo on liian edessä. :/

    VastaaPoista
  5. Näyttää kyllä tosi huonolta istua toi satula :/ sulla menee jalka tollein eteen ja se on takaa kauheen matalalla. Onko se uus vai käytetty ja voisko sitä topata korkeemmaks tai jotain? ei meinaan tee pidemmän päälle hyvää sun istunnalle, jää piaan pysyvästi tollaseks.

    VastaaPoista
  6. se on tosi epämukava ja huomasin että istunta on ihan karsea kun katselin kuvia. Se on käytetty, ostettiin satulasepältä joka kävi Aramaralla silloin joskus. Ramsekselle kuitenkin pitää varmaan jossain vaiheessa ostaa uusi satula koska tuo on vain tuollainen välikappale kun se kuitenkin kerää lisää massaa ja selkä levenee. Mutta yritetään keksiä jotain tuohon ongelmaan!

    VastaaPoista
  7. Jep! mä ainakin pari kertaa oon Lennartilla laittanu jonkun paksun pintelipatjan kaksinkerroin tonne taakse, kun on toppaukset painunu kasaan eikä oo ollu satulasepällä aikaa tulla toppaileen sitä (: voisit kokeilla vaikka sitä, ellei sit jää liian ahtaaks ponille sen jälkeen selästä! :)

    VastaaPoista