keskiviikko 24. lokakuuta 2012

161. Sadekuuroja.

Vanha kuva. Ramses on niin suloinen c:
Ai että oli niiiiiin mukavaa saada ratsastaessa meidän ensimmäinen "lumisade!". Tuli kyllä jonkinlaisia hiutaleita, mutta ne oli kovia jäähippuja. Tuuli vielä tosi kovaa ja oli kylmä. Ratsastin kuitenkin kaikesta huolimatta huonolla kentän pohjalla tunnin verran ilman satulaa, kun halusin ratsastaa Esterin läpi kunnolla. Otin aluksi pitkään löysin ohjin ravia ja aloin sitten käynnissä tekemään kahdeksikkoa ja taivuttelua. Esterillä oli tosi paljon virtaa kun toissapäivänä oli vapaa ja eilen mentiin niin rennosti. Tein paljon siirtymisiä (käynti-seis-ravi-käynti jne). Esteri oli aika vaikea saada rentoutumaan kun se oli aika jäykkä ja lihakset kylmät. Taivuttelin ponia ravissa ja käynnissä erilaisilla kaarilla ja tulin sitten pohkeenväistöä aluksi käynnissä.
Esterille tulee aina pohkeenväistöstä hyvä ja tasainen käynti eikä se ala kiirehtimään, joten väistätin sitä aika paljon. Tulin sitten pitkillä sivuilla väistöä ravissa ja vaihdoin suuntaa. Aloitin toiseenkin suuntaan käynnissä ja hyvinhän Essiponi meni.

Kun olin kävellyt välikäynnit aloin tulemaan avo- ja sulkutaivutuksia. Kentän pohja oli reunoilta aika peltoa joten tulin vähän sisemmällä kenttää. Suoristin lyhyen sivun alussa ja tein voltin. En suoristanut voltin jälkeen, vaan jatkoin suoraan avotaivutusta. Muutama metri avoa ja siitä voltti sisäpuolelle. Toisen voltin jälkeen en taaskaan suoristanut vaan jatkoin sulkutaivutusta. Avo ja sulku on siitä helppo muistaa, että avotaivutus avaa voltin ja sulkutaivutus sulkee.

Otin vähän laukkaa ympyrällä ja Esterillä oli hirrrrveästi vauhtia. Tein laukkasiirtymisiä (laukka-käynti ja laukka-ravi) ja vaihdoin suuntaa. Tulin samaa avo-sulku tehtävää käynnissä ja ravissa ja Esteri tuntui heti pehmeämmältä. Laukkasin vähän ja yritin istunnalla rauhoittaa ponia. Ravasin sitten loppukäynnit ja kävelin kerran pihan ympäri.

Laittelin Esterin pois, harjasin sen HYVIN märät ja hiekkaiset jalat ja pistin hetkeksi kylmäyskääreet. 

+ kysymyspostaukseen kysymyksiä!

4 kommenttia:

  1. * Korkein hyppäämäsi este?
    * Esterin parhaimmat puolet?
    * Minkä tasoinen olet ?
    * Koulu vai esteet?
    * Voisiko sinusta tulla ammattilaisratsastaja joskus?

    VastaaPoista
  2. 1:millainen olisi unelmiesi hevonen?
    2.koulu vai esteet?
    3.tamma vai ruuna?
    4.osaava(valmiiks koulutettu) vai varsa?
    5. onks sulla joskus ollu joku kammo ratsastuksessa?
    6. kuinka korkealle haluat tähdätä Ramseksen kanssa?
    7.tuleeko ramseksesta monitomi poni vai "erikoistatteko" sen jompaan kumpaan lajiin?
    8.omat hyvät puolesi ratsastuksessa?
    9.entä huonot?
    10.onko blogi antanut enemmän iloa vai surua sulle?

    VastaaPoista
  3. Osaatko ratsastaa hevosen peräänantoon?
    Seurusteletko?

    VastaaPoista