maanantai 8. lokakuuta 2012

150. Hevosratsastaja!

Elikkäs toissapäivänä olin kouluvalmennuksessa Tähti-tammalla, ja se oli oikein hyvä. Marraskuussa on Aramaralla koulukisat ja sama Aikuisohjelma 2002, jonka osaankin jo ulkoa. Menen niihin Esterillä ja Tähdellä! :) Tehtiin aluksi kulmia, eli koko maneesissa suurta "kahdeksikkoa", eli siis keskeltä maneesi poikki ja vaihdettiin suuntaa koko ajan. Siis kaksi suurta kuutiota jos tajusitte. :D Mentiin käynnissä ja minun piti keskittyä siihen, että sain pehmeästi ratsastettua kulmat ja siirtää sisäkättä kunnolla sivulle kuin "aukaisisi ovea". Tähti alkoi toimia ihan kivasti. Mentiin samaa ravissa, ja sitten vielä laukassa. Lyhyen sivun keskeltä nostettiin laukka, tuli kulma, pitkän sivun keskeltä kulma ja sitten raviin siirtyminen. Ravattiin seuraava kulma, ravia vielä yksi kulma ja uudestaan laukannosto pitkän sivun keskeltä. Tähti teki laukannostot älyttömän hyvin ja oli muutenkin tosi pehmeä ja hyvin kuulolla!

(olen laiska enkä jaksa ladata videoita, joten joudutte tyytymään näihin erittäin huonolaatuisiin, videolta kaapatuihin kuviin)



Tultiin sitten kahdelle pääty-ympyrälle ja tehtiin siinä kahdeksikkoa, eli suoristettiin kohti päätyä. Mentiin ensin käynnissä ja sitten ravissa. Minun piti muistaa myös joustaa enemmän ulko-ohjasta että Tähti pääsi kantamaan ulkokylkensä oikein. Se oli koko tunnin tosi kiva!

Tultiin sitten vielä se kisarata. Minä tulin ensimmäisenä koska olin ainoa joka muisti varmasti radan. Ihan hassua, että minuakin jännitti kamalasti vaikka se oli vain treeni. :'D No, se meni kuitenkin ihan hyvin. Muistin radan ja Annikin sanoi että erittäin siistiä ja hyvää ratsastusta. Pitää saada vain lisää pehmeyttä siirtymisiin. Huomenna onkin sitten Aramaralla estetunti koulun jälkeen, ja pyysin Tähteä! Ensi viikon sunnuntaina on estevalkka Tähdellä joten on hyvä että pääsen harjoittelemaan.

Eilen ratsastin Birgitan Harmo-tamman. Se on noin 170 senttinen suomen puoliverinen. En ole taas pitkään aikaan ratsastanut niiiin isolla hepalla. :D Nea tuli mukaan tallille ja ratsasti sitten Esterin. Haettiin kaikki kolme heppaa (Ramses, Esteri ja Harmo) laiduntarhasta ja laitoin Harmon käytävällä valmiiksi kun se on vähän kiukkuinen karsinassa.



Harmo
Kun hepat oli valmiina, lähdettiin kentälle. Kenttä ei ollut ihan kamalassa kunnossa, mutta parempikin se olisi voinut olla. Käveltiin alkukäynnit ja alettiin sitten ravailemaan. Paljoa en nyt jaksa siitä selittää, kun mitään ihmeellisempiä ei tehty. Mutta kännykkälaadulla Silja sai sentään kuvia!




ai mitenniin näytän pieneltä? :D


Istunta on mitä on koska satula oli hassu ja hevonen liian iso! :D






Tänään koulun jälkeen lähdin estetunnille Aramaralle. Kuten olin toivonut, sain Tähden. Menin karsinaan niin kuin aina, kaurojen kanssa. Niin Tähden saa helposti kiinni eikä tule potkuja yhtään mihinkään. Kun tarjosin Tähdelle kauraa, äiti laittoi riimunnarun kiinni ja minä sidoin sen seinään. Kohtelin sitä kuin posliinia koko kuntoonlaittamisen ajan, ettei sille vahingossakaan tulisi mitään huonoja muistoja minusta. Muuten se oli tosi nätisti, mutta kun hain satulan, Tähti alkoi irvistelemään pahemmin kuin ennen. Kun tulin satulan kanssa vähänkin lähemmäs, Tähti kolautti hampaansa satulaan ilkeästi ja yritti potkaista. Anni tuli pitämään siitä kiinni vaikka pelkäsin että kun laitan satulaa ison hevosen selkään enkä näe sen takajalkoja, Tähti ehtii potkaista. Sain kuitenkin satulan selkään ja taas Tähden hämmästykseksi kiristin vyön vain hellästi ensimmäiseen reikään. Kuolaimet se oikein hamusi suuhunsa ja sitten kentälle!

Mentiin erilaisia tekniikka tehtäviä aika pienillä korkeuksilla. Tähti oli innokas ja pirteä, niinkin pirteä että innostuksissaan puomin jälkeen tarjosi rodeota! :D No ei nyt ihan, kunhan heitti pari pukkia ja minä vain nauraen yritin ratsastaa eteenpäin. Lopputunnin se menikin tosi hyvin ja olen erittäin tyytyväinen. Odotan innolla viikonlopun estevalmennusta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti