keskiviikko 28. marraskuuta 2012

188. Koulutreeniä.

Ratsastin Esterin ihan kunnolla eilen ja tänään, Esteri oli paljon paljon parempi eilen kuin tänään, mutta aina ei voi voittaa, oon sentään tyytyväinen että se meni eilen niin hyvin! :) Eilen siis treenailin aika paljon kokoamista laukassa ja tein paljon siirtymisiä ja pysähdyksiä, että sain ponin herkäksi pohkeelle ja herkäksi istunnalle sekä ohjalle. Poni toimi tosi kivasti ja menin ihan satulalla, koska ratsastuksen päämäärä oli kuitenkin hyvä koottu laukka, ja ilman satulaa siellä on vaikeampi itse istua hiljaa ja tehdä jotain sen laukan eteen. Menin aluksi ihan pysähdyksiä ympyrällä, eli pysäytin ja vapautin ohjilla Esterin suusta kaiken paineen. Toisinsanottuna pidätin ja pysäytin, annoin käsiä eteenpäin että Esteri sai ihan löysät ohjat ja hetken päästä pyysin eteenpäin vielä ihan löysillä ohjilla. Sitten otin ohjat takaisin tuntumalle ja tein vähän ajan päästä uudestaan. Tämä löysä-ohja-tekniikka toimii Esterillä tosi hyvin, koska nykyään se odottaa pysähdyksissä paljon paremmin. Ja mitä se siinä odottaa - löysää ohjaa tietenkin! Silloin sitä pysähdystä ei tarvitse koko ajan korjata kun poni hiipii eteenpäin, miten Esteri aina ennen teki.
Sitten lopputunnista kun olin ratsastanut Esterin hyväksi, menin laukkaa pääty-ympyrällä molempiin suuntiin. Annoin ensin sen laukata vähän eteenpäin isommalla ympyrällä, sitten kokosin laukkaa vähän pienemmälle ympyrälle ja sitten kun Esteri malttoi koota itseään, se sai laukata taas vähän isommin suuremmalle ympyrälle. Esteri on aina oikeaan suuntaan helpompi, se suunta on helpompi myös mulle.

Tänään menin ilman satulaa vähän samantyyppisiä harjoituksia, eli laukkakokoamisia. Voin myöntää että tein virheen kun en ottanut satulaa, sillä Esteri oli vasempaan suuntaan hyvin hankala ja satulan kanssa se olisi ollut paljon helpompaa. No, virheistä oppii! Ensi kerralla otan satulan kun tähtään enempään laukkatyöskentelyyn. Ekaksi tehtäväksi otin ympyrällä käynnissä asetukset eri suuntiin, ja sitten kun asetus oli sisäänpäin, pysäytin. Annoin taas ihan löysää ohjista ja Esteri malttoi seistä hienosti. Sitten tein suoristuksia keskihalkaisijalla käynnissä ja ravissa, ja Esteri meni tosi kivasti suoraan. :) Mutta kun alettiin tekemään laukkaa, poni taas kuumui hurjasti ja ilman satulaa siellä oli hiukka hankala pysyä ja olla häiritsemättä Esterin työskentelyä. Oikeaan suuntaan Esteri meni tosi hyvin neliötä kaikissa askellajeissa ja kokosi itseään hyvin kulmissa, mutta vasen kierros meni aivan plörinäksi... Kun itseä alkoi raivostuttamaan ihan kamalasti kun Esteri ei yhtään edes taipunut tai asettunut, muistin Kyran kirjasta ohjeet, että tehtävä pitää muuttaa helpommaksi jos se tuottaa ongelmia. No, minäpä muutin sitä ihan kunnolla helpommaksi! Siirsin käyntiin ja pysäytin aina ennen kulmaa. Jos Esteri ei halunnut taipua hyvin, tein voltin kulmaan. Sitten kun käynnissä kaikki sujui hyvin, menin neliön sivut ravissa ja kulmat käynnissä. Sitten siirsin kokonaan raviin, ja kun ravissa sujui, nostin laukan. Nyt sujui jo paljon paremmin! Ravasin sitten loppuravit ja kävelytin loppukäynnit maasta käsin.

Tein Esterille eilen sellaisen turpakoristeen, johon hankin vielä kulkuset, mutta kokeilin sitä jo tänään ratsastukseen. :) Sain myös koulussa fleecetakkini valmiiksi jossa lukee nimeni, joten aion käyttää sitä tallilla. :D





3 kommenttia:

  1. Sää teet tosi kivoja tehtäviä ja sisäistät ja sovellat niitä niin hyvin!itse en varmaan keksisi mitään järkevää tekemistä jos yksistään ratsastelisin.Tää sun blogis on muutenkin ihan paras,=olet aito!(et leuhka,niinkun monet ovat kellä on omia heposia)Postaat niin ihanan useasti,ei tarvi odotella postauksia.Kirjoitat älyttömän hyvin.Sulla on hyvät hevosmies taidot,huomaa että oikeasti välität esteristä ja ramseksesta,laitat ne aina etusijalle!Oho johan tuli pitkä teksti :)Mutta jatka samaan malliin! :)

    VastaaPoista
  2. Piristit mun päivää tosi ihanasti! Kiitti paljon :)

    VastaaPoista
  3. toi takki on just ihan supersiisti ! :p btw c mä :D

    VastaaPoista