maanantai 26. marraskuuta 2012

187. Estetunnilla.

Tänään oli se normi maanantain estetunti, ja menin taas Piksulla. :) Oli tosi kiva torstaina mennä sillä se koulutunti, niin nyt osasin edes vähän vedellä oikeista naruista siellä selässä. Ratsastin sillä kuitenkin vasta kolmatta kertaa, joten en odottanut mitenkään mahtavaa onnistumista tunnilta. :D Tänään sain kuitenkin ihme kyllä kuvaajan mukaan tallille, joten luvassa on myös ratsastuskuvia!


 Tänään Piksulla oli taas - kuten tavallista - hurjasti vauhtia. Tehtiin aluksi samaa tehtävää kuin mitä tehtiin torstain koulutunnilla, eli ravissa pääty-ympyrät ja pitkät sivut käynnissä väistäen. Piksu väisti pohjetta paljon paremmin kuin viimeksi (ehkä minäkin olen oppinut jotain Kyra Kyrklundin kouluratsastuskirjasta?). Ravikin oli tosi tahdikasta ja Piksu kuunteli vielä siinä vaiheessa. Mutta auta armias kun alettiin laukkaamaan vähän myöhemmin, Piksulla oli ihan tuli hännän alla! :D Mentiin ympyrällä, toisella puolella ympyrää oli puomi ja toisella puolella kavaletti, joka oli vielä siinä vaiheessa puomi. Mentiin ensin ravissa ja sitten laukassa. Ravissa Piksu toimi tosi kivasti, mitä nyt teki välillä jotain pikkupomppuja puomille kun ei saanut askeleita sopimaan. Mutta kun nostettiin laukka, Piksuhan lähti hirmuista kiitoa, sähläsi puomeilla ja juoksi suunnilleen päin seiniä. :D Kuitenkin se rauhoittui kun löysi sen sopivan tempon ja askeleet alkoi sopia ja saatiin puomien väleille ne tasaiset 10 laukkaa.

Kun toinen puomi nostettiin kavaletiksi, Piksu alkoi ryntäämään sille ja kiskoi ohjat suunnilleen käsistä. Se teki kerran sellaisen tasajalkapompun, joka saatiin videollekin. :D En edes huomannut että se teki niin oudon hypyn! Kuitenkin kun itse opin istumaan siellä ja opin ne kikat millä poni sai tasaisen laukan, niin tehtävä alkoi sujua tosi hyvin! Sitten kun olen ratsastanut tuota vähän enemmän, ehkä se alkaa sitten sujua. :D Tultiin yhtä kaarevaa linjaa ja aika hankalia ja tiukkoja teitä, mutta Piksu toimi tosi tosi hyvin, eikä mennyt yhtään liian lujaa eikä yhtään liian hitaasti. Se oli ihan super! Ja varsinkin kun tultiin ensimmäistä rataa, niin Piksu oli tosi rauhallinen, jaksoi odottaa, teki hyvät hypyt ja oli muutenkin tosi kiva! Hyvä Piksu! Anni teki mulle myös toisenlaisen radan jossa oli enemmän tiukkoja kaarteita oikeaan, koska oikea puoli on Piksulle se vaikeampi puoli. Mutta hyvinhän tuo meni, ainakin loppujen lopuksi, ja olen tosi tyytyväinen poniin!









ps. pahoittelen joidenkin kuvien huonoa laatua, mutta maneesissa ei saa kovin hyviä kuvia :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti