torstai 8. marraskuuta 2012

174. Poni on kunnossa!

Eilen Esterillä oli vapaa ja tänään menin tunnille, ja pallero oli ihan kunnossa. Se mussutteli karsinassa heiniä kun tultiin tallille ja sieltä innokkaasti höristeli että joko päästäisiin toimintaan! Laittelin Esterin käytävällä valmiiksi ja lähdettiin sitten kentälle. Oli jonkin verran pakkasta, joten oli ihan kiva kun en ottanut (taaskaan) satulaa, sillä Esteri lämmitti ihanasti. :D

Tunnilla Esteri oli tosi jäykkä, mutta harvinaisen hyvä siihen verrattuna että eilen oli vapaa ja tiistaina se oli tosi kipeä... Esteri kyllä tunki tosi paljon takapuolta sisään, koska sen lavat oli tosi jumissa. Koko tunti harjoiteltiin etuosan siirtämistä sisään. Piti ajatella ulkolapaa ympyrän keskelle ja tunkea ulkojalka hepan kainaloon että se oikeasti siirsi sitä etuosaa ja teki pieniä pätkiä avotaivutusta. Esteri alkoi pikkuhiljaa toimia ihan kivasti ja noin puolen tunnin työskentelyn jälkeen otin ohjia enemmän käteen ja ratsastin Esteriä ryhdikkäämmäksi kun sen lihakset oli lämmenneet. Esteri toimi sitten tosi hyvin, vaikka se tunki silti sitä takaosaa sisään.


kesä
Mentiiin koko tunti keskiympyrällä, koska siinä oli ratsastettu paljon ja se oli kentän ainoa kohta joka ei ollut jäästä koppurainen ja kova... Esteri kompasteli välillä ja yski pari kertaa. Tultiin sellaista tehtävää, että tehtiin voltti ja sen jälkeen vielä voltin puolikas, ja jatkettiin hetki suoraan, ja siirrettiin takaosaa ulospäin eli tultiin pohkeenväistöä. Sitten jatkettiin keskiympyrällä samaan suuntaan. Tultiin sitä vain käynnissä, koska ympyrän keskiosa oli tosi epätasainen ja kova.

Tehtiin myös ympyrällä temponvaihteluita, ja Esteri pidensi askelta tosi hyvin ja pysyi silti ryhdikkäässä muodossa. Hieno poni!

2 kommenttia: