keskiviikko 7. marraskuuta 2012

173. Aina ei mene suunnitelmien mukaan.

Eilen illalla Meri soitti mulle puoli kahdeksan aikaan, ja kyseli, onko Esterillä ennen ollut ähkyä. Ähkyä. Esteri ei ole meillä ennen ikinä sairastanut yhtään mitään, se ei ole edes ontunut, ja nyt sillä oli ähkyoireita. Lähdettiin vähän äkkiä tallille ja sata lasissa ajettiin hieman ylinopeutta sinne ennätysajassa. Ilmari ja Meri oli jo talutellut sitä pihaa ympäri, ja sitten minä taluttelin sitä aika pitään. Yritettiin soittaa eläinlääkäriä, mutta saatiin vain yksi päivystävä kiinni joka oli silloin Korpilahdella (puolen tunnin matkan päässä) hoitamassa jotain hevosta ainakin tunnin verran. No, ei siinä muu auttanut kun että talutettiin Esteriä pitkään ja hartaasti. Sille annettiin parafiiniöljyä sekä kipulääkettä ja sitten kävelytettiin lisää. Sitten vietiin karsinaan ja istuttiin siinä odottamassa että eläinlääkäri soittaa. Vahdittiin samalla että Esteri ei alkaisi piehtaroimaan ja pidin sitä kaiken varalta narussa, mutta poni rupesi ihan hyvillä mielin syömään.

Sen mahasta kuului taas ääniä vaikka oikealta puolelta kuului jotain hiljaisia metallisia kilahduksia. Äiti kävi puolen tunnin päästä taluttamassa sitä vielä vähän ja minä nukahdin käytävälle. Olin oikeasti ihan kuolemanväsynyt ja nukuin siitä about 20 minuuttia. Sitten alettiin lähtemään kotiin kun Esteri tuntui olevan taas ihan kunnossa, kun se hamusi heinänkorsia turpeiden seasta. Soitettiin Tytille että pahin taisi olla nyt ohi, ja sammutettiin sitten valot ja lähdettiin kotiin. Eläinlääkäri soitti kotimatkalla että Luhankalla olisi heppa joka suunnilleen suihkuaa verta, että ihan hyvä että Esteri selvisi ilman lääkäriä että huonommassa kunnossa oleva hevonen sai sitten hoitoa.
Tuollainen aina säikäyttää, ja nyt olen ruvennut miettimään että Esteri ei tule olemaan ikuisesti mun luona. Se on jo kuitenkin 20 vuotta, eli aika vanha. Toivon tosiaan että Esteri on luonani vielä monta vuotta, koska rakastan sitä tosi paljon ja se on minulle tärkeä. Aion tehdä ihan mitä tahansa että ponipallero on täällä vielä monta vuotta ♥

2 kommenttia:

  1. voi hitsi,tommosta säikähtää varmasti ihan sikana!onneksi ei käynyt pahasti.luin hevosmaailma lehdestä 4/12 aarne pöytälaakson luonnonmukaisista konsteista hevosten sairauksien hoitoon,ja ähkystä hän kertoi että tarvitaan vain vichyä ja ruokasoodaa ja ne on saatava nopeasti hevosen suuhun.tämän pitäisi kuulemma tepsiä.
    ja eläinlääkäriähän on vaikea nopeasti paikalle saada joten jos toi toimii se voi olla monen ähky potilaan pelastus!

    VastaaPoista
  2. Sitä kyllä oikeasti säikähtää, varsinkin kun on vanha heppa joka ei ole vuosiin sairastanut mitään. Kiitti neuvoista! :)

    VastaaPoista