torstai 21. maaliskuuta 2013

242. Ahaa-elämys!

Eilen kävin Esterillä Nina-Maria Granrothin koulutunnilla, ja Ninnu näki Esterin ekaa kertaa vääntämässä koulua. Kun Ninnu viimeksi kävi, olin tunnilla Helmillä, kun Esterillä oli jalka kipeänä. Mutta tänään koin taas ihania elämyksiä, vaikka Esteri oli vain hetkittäin ihan superhyvä. Jotenkin tuli vain sellainen olo, että tästä on hyvä jatkaa! Mulla on ollut Esterin kanssa ongelmia peräänannossa, eli Esteri nostaa päänsä ylös aina kun muutan jotain tehtävässä, eli teen puolipidätteen ja jatkan vaikka ympyrältä ravissa lävistäjälle. Nyt kuitenkin vasta sain ohjeita miten tästä tavasta voi kouluttaa ponin pois, ja sitten kun se prosessi on ohi, mulla on loistoponi kouluradoille. Ehkä meidän treenausinto tästä nousee kohisten? Alussa saattaa olla hieman hankalaa ja erimielisyyksiä minun ja Esterin kesken, kun rupeankin vaatimaan siltä lisää ja teen useimmat asiat eri tavalla. Mutta kyllähän se tuosta.


Nyt siis seuraavat kaksi viikkoa on tehotreeniä (siksi kaksi viikkoa, koska Ninnu tulee uudestaan kahden viikon päästä, katsotaan onko muutosta tapahtunut): ainakin kaksi rankkaa koulutreeniä viikossa, yksi hyppykerta ja maasto. Ja koulukerroilla tehdään juuri tätä tunnin aihetta.
  Puolipidätteet napakasti mutta hermostumatta ja kiskomatta: ulko-ohjalla ja pakaranpuristuksella. Koko ajan tehtäviä ja puolipidätteitä aina tehtävän muuttuessa, esim. voltteja, lävistäjiä, temmonlisäyksiä ja -muutoksia, kolmikaarisia, keskiympyröitä, askellajin vaihtumista ja siirtymisiä, ihan mitä vaan! Kunhan vaan paljon puolipidätteitä ja kaulan notkistamista.
Alkuverkaksi pitää tehdä rennosti lävistäjiä laukassa, sillä Esteri täytyy myös kouluttaa liki uudestaan niidenkin kannalta. Ei koskaan ikinä milloinkaan never ever laukanvaihtoa lävistäjällä! Esteri nimittäin halusi koko ajan vaihtaa laukkaa tai siirtää raviin.
Tuli tiukat kotiläksyt! :)

Tämän viikon treeniohjelmaa:

Ma: Koulutreeni, läpiratsastus
Ti: ohjasajo
Ke: Ninnun koulutunti
To: vapaapäivä
Pe: Merin estetunti
La: Maastoilua
Su: Koulutreeni, ilman satulaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti