tiistai 19. maaliskuuta 2013

241. Ohjasajamista ja koulukuvia.


Tänään ohjasajoin Esteriä taas pitkästä aikaa, ja poni kyllä liikkui tosi kivasti! Se kuunteli pidätteet, tehtiin ravissa ympyröitä ja siirtymisiä ja erilaisia teitä. Sitten käveltiin vielä pihan ympäri että ohjasajoin sitä takaa, ja poni käyttäytyi ihan mallikelpoisesti! Voidaan joku päivä lähteä ihan maastoon ohjasajaen, kun ei ole juurikaan pelättävää että tuo heponen tekisi mitään tyhmää.

Kun olin hakemassa Esteriä sisälle ennen ohjasajoa, vain Harmo ja Esteri oli enää ulkona. Otin ensin Esterin ja sitten sen jälkeen lähdin hakemaan Harmoa. Se oli kyllä ihan hermoromahduksen partaalla, ja ihan sääliksi kävi kun tyttö juoksi aidan viertä. :( Onneksi se pääsi onnellisesti lämpimään talliin kavereiden luo. 






Sain tänään kouluratakuvia, jotka sitten laitan tähän. En olekaan vielä kertonut laisinkaan meidän kisapäivästä, joka meni kyllä aika penkin alle. Rata meni omasta mielestä tosi hyvin, mutta meno oli kyllä aika tasaväkistä. Sain 57 % ja 131,5 pistettä, ja voittajan prosenttimäärä oli 63 % ja pisteitä 145,5. Päädyin siis jaetulle neljännelletoista sijalle. Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta. ;)

Muuten oli ihan kiva päivä, mutta ei jösses mikä haloo kun yritettiin lastata heppoja... Esteri veti liinat kiinni, ja koska riimunnaru oli sellainen hätälukkonaru (aukeaa vetämällä siitä lukosta), otin tietysti liian ylhäältä kiinni, kiskaisin, kaaduin maahan (:D:D:D:D pakollinen D-sota), Esteri karkasi jonnekin päin tallipihaa ja löydettiinhän se lopulta. Laitettiin ponille pyyhe päähän ettei nähnyt mitään ja liinoilla vedettiin molemmat koppiin. Päästiin lopulta kotiin.
  No, kotona otettiin ensin Ramses ulos, poni tuli hienosti eikä mitään ongelmaa. Mutta Esteri rynkytti koko ajan vasten takapuomia ja ennen kuin ehdin puomin ali sen vierellä, poni ryskytti läpi puomista joka oli puoliksi auki ja jouduin päästämään irti, koska tuntui todellakin siltä, että käsi lähti irti... Ilman näkyviä vammoja kuitenkin selvittiin ja ruvetaan nyt tosissaan harjoittelemaan lastausta. Se on lupaus, käsi sydämellä.

Kiitokset kuvista Alisalle!










6 kommenttia:

  1. Mulla on ollut joka talvi kauhee kriisi meidän aidoista, kun ne on "niin matalat"...

    Noh, eipä näköjään muillakaan ole sen korkeammat ja hyvin pysyy hevoset. Ehkä mä nukun ensi yön ihan hyvin :D

    VastaaPoista
  2. Vasta kommenttisi jälkeen huomasin, kuinka matalia nuo aidat tuolta yhdeltä sivulta on! :D Mutta tosiaan, meidän hepat ei ole kertaakaan tuolta karanneet, vaikka viereisen tarhan tammat on järsineet tolpat poikki -> ylin lanka tipahtanut pois pelistä. Mutta tuskinpa teidänkään hepat turhaan mistään karkailee, kunhan tekemistä on tarpeeksi! :D

    VastaaPoista
  3. Heippa, sulla on hieno blogi. Mutta ihan uteliaisuutta kysyisin että tiedätkö ponisi historiaa niin pitkälle, että tietäisitkö onko se ollu joskus kalliorinteen ratsastuskoulussa keravalla ? :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos. :) Nyt rupesi itseänikin mietityttämään, otanpa asiasta selvää! En ole perillä Esterin historiasta muuten kuin sen verran, että se on syntynyt täällä Jämsässä Aramaralla (ratsastuskoulu jolla ratsasin), ja että se asui talvet Kokkolassa ratsastuskoululla Aramaran tallin omistuksessa ja kesät täällä leireillä.

    VastaaPoista
  5. Olisi tosi kiva jos jotenkin pystyisit sitten kertomaan että onko tämä kadoksissa oleva ystävä ? :) ratsastin esteri nimistä ponia ollessani 6-8 vuotta ja poni oli samanikäinen :)

    VastaaPoista
  6. Olen ottanut yhteyttä Esterin kasvattajaan ja odottelen edelleen vastausta häneltä. :) Mutta ilmoittelen sitten tulevissa postauksissa asiasta, kunhan saan tietoa! :)

    VastaaPoista