sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Kisailua.

Joo eli tänään oli ne estekisat joissa menin 70 sentin luokan. Ei mennyt kovin mahtavasti, koska Esteri kielsi kaksi kertaa portille. MUTTA se kuitenkin hyppäsi sen sitten kuudennella yrityksellä kun itseni sain rauhoitettua. Jos joku nyt luulee että esteiden "liian suuri korkeus" toi meille hylätyn, niin asia ei todellakaan ollut niin. Essiponi meni superloistavasti alkuradan kutoesteelle asti, ja siitä sitten vikalle eli seiskalle hyppäsi kanssa puhtaasti ja se oli myös portti. Pohjakin nyt oli mitä oli, koska Esteri meni muutenkin aika varovaisesti kun pelkäsi liukastuvansa niin liukkaalla ja limaisella pohjalla.

Osasyynä oli myös se, että minua jännitti ja pelotti niin paljon että oksetti. Verryttelyaikaa oli niin vähän, etten ehtinyt yhtään valmistautua ja piti heti alkaa hyppäämään ja mennä sitten radalle, koska kaikki oli samassa luokassa mutta eri korkeuksilla. Sai nimittäin päättää oman korkeutensa.

ainoa kuva verkasta. ja tykkään laadusta!
Ja sitten siitä myötäyksestä, mistä minun pitikin lyhyesti kirjoittaa... Joku kommentoi tuonne yhteen postaukseen, että muistahan myödätä. Arvostan että minua neuvotaan, mutta mieluummin otan neuvot omalta valmentajalta ;) Esterillä tarvitsee myödätä erittäin vähän, ja sitäkin tarvitsee tehdä vain isommilla esteillä, seitsemästä kympistä eteenpäin. Se on kokenut hyppääjä ja kyllä minulle huomautettaisiin jos myötäys olisi ihan liian vähäistä. Pikkuesteillä ei edes tarvitse myödätä. Isomilla tarvitsee, että hevonen voi venyttää kaulaansa ja pääsee paremmin hyppäämään.

Hyppäsin myös kokeeksi lauantaina ennen kisoja, ja Esteri meni ihan loistavasti. Rakennettiin vain yksi este kentällä olevista vanhoista ja huonokuntoisista tolpista ja puomista, mutta oli ihan hyvä muistutukseksi että mites sitä taas hypättiinkään. Sen piti olla ihan pikkueste, mutta oho, se kipusikin sinne ainakin kahdeksaankymmeneen... Esteri oli tosi innoissaan eikä sunnuntaina näkynyt mitään jäykkyyttä vähän "isommasta" esteestä, joten teki varmasti ihan hyvää välillä päästä vähän kokeilemaan rajoja!


Ja myötäystähän on kun isompiin päästään! :)

11 kommenttia:

  1. Eikö teillä ollut esteellä puomia kun hyppäsitte esteitä? :o Hevosen on kauhean vaikea hahmottaa ponnistuspaikkaa ilman maapuomia, vaikka hyvin se näytti menevän..

    VastaaPoista
  2. Ei se ole hevosesta tai sen kokemuksesta kiinni pitääkö myödätä. Ainahan kuuluu myödätä, mutta pienillä esteillä tulee vain pienempi myötäys.

    VastaaPoista
  3. Ramseksesta ei ole hetkeen kuulunut mitään, olisi kivaa saada senkin kuulumisia :)

    VastaaPoista
  4. Ano 1: Kentällä oli vain yksi ehjä puomi jota pystyi kunnolla käyttämään eikä jaksettu raahata kauempaa estevarastosta :/
    Ano 2: Esterillä ei tarvitse myödätä melkeinpä yhtään pienillä koska se osaa homman eikä sille tarvitse antaa selviä merkkejä esimerkiksi laukanvaihdosta ja selviää ilman suurempia myötäyksiä pienillä.
    Ano 3: Sillä on ollut nyt vähän lomaa selkäkivun takia, mutta kohta sillä aletaan taas ratsastamaan joten siitä alkaa taas kuulua jotain :)

    VastaaPoista
  5. Tolle tokalle anolle, että ei pikkuesteillä tarvii mitenkään kummosesti myödätä (sukeltaa) kunhan ei vaan roiku suussa, jota nina ei ainakaa harrasta ! Joten jättäkää tommone valmentajille iha oikeesti :) t. Helmi :D

    VastaaPoista
  6. Kiitos Helmille ja samaa mieltä :)

    VastaaPoista
  7. Nii ja vielä et ootte kehittyny Esterin kanssa tosi paljon, ootte upee pari c: t. helmi :D

    VastaaPoista
  8. Helmelle: Sehän menee juuri niin kuin toinen ano sanoikin. Pienemmillä esteillä tulee myödätä, vaikka ei tosin niin paljon. Pieni myötäys esteillä ja sukeltaminen ovat aivan eri asia.
    Lues kunnolla ennen kuin tulet noin pätemään :D

    Ps. Miten pystyn tekemäään semmoisen tilin, jolla pystyn kommentoimaan omalla nimellä kun en omista omaa blogia ? :)

    VastaaPoista
  9. Esterillä ei vain yksinkertaisesti tarvitse myödätä pikkuesteillä juuri yhtään. Älkää tulko väittämään vastaan kun ette kyseisen ponin selässä ole olleet. :D Kaikki ovat erilaisia.

    Kyllähän sellaisen tilin voi kai tehdä, ei vain luo blogia. Minulla kuitenkin on blogi joten en ole perehtynyt asiaan. :D

    VastaaPoista
  10. Tähä välii voisin melkee noille anoille sanoo et ei oikeesti kannata sanoo myötäyksestä mitään koska ette oo Esterin selässä ollu nii ette tiiä mitää, ja Esteri kyllä hyppää vaikka ei myötäis kun ihan vähän. Ehkä Nina tietää ihan ite mitä se tekee.. (:

    VastaaPoista