lauantai 22. syyskuuta 2012

Vilittelyä

Olin torstaina tunnilla Vili-hepalla. Vili on tallinomistajan tyttären kisaheponen, joka on nyt ollut kesän vuokraajan ratsastettavana, eli se on aika vahva ja pirteä. En ole ikinä ennen ratsastanut yhtä kuumalla hevosella kuin mitä Vili on, koska mentiin puomeja ja se oli tosi tosi innokas. :D Mentiin puomitehtävää ympyrällä, tehtiin siirtyimisiä ja Vili oli tosi hankala saada ravista käyntiin kun se meni vain hirveää vauhtia eteenpäin. Anni sanoi että on nähnyt Vilin kisoissa ja se näytti ihan kivalta heposelta, ainakin vauhtia riittää. :D

Kun tehtiin vähän laukkatehtävää sellaisella pienellä ympyrällä josta piti kääntää puomille, Vili turhautui kun oli niin kankea ettei pystynyt kääntymään ja  alkoi pukittelemaan. Käskin sitä pohkeilla ja raipalla eteenpäin ettei se jäisi nyhräämään paikalleen ja Vili paineli hirveää vauhtia ja ihan vinossa puomin yli. Sitä pitää vain oppia ratsastamaan ja Vili on haastava hevonen.
Taivuttelin sitä enemmän ja tein vähän erilaista volttia niin Vili alkoi toimia ihan kivasti ja sain sen jopa menemään aika rauhallisesti. Sitten tehtiin sellaista kuviota, että tultiin niin kuin neliötä, mutta sinne ulospäin joka kulmassa tehtiin voltti. Ja kolmella sivulla oli puomi. Tulin aluksi ravissa ja sitten laukassa. Vili meni ihan kivasti kunhan sain sen rauhoittumaan.

Sitten tultiinkin pitkällä sivulla olevia puomeja joihin tuli noin 7 laukka-askelta. Tultiin aluksi ravissa että siihen tuli kaksi käyntisiirtymistä. Aluksi sain mahtumaan vain yhden, mutta kun siirsin aikaisemmin ekan siirtymisen käyntiin, mahtui kaksikin ihan hyvin. Kun tultiin laukassa Vili innostui lisää, ja jouduin siinä keskellä siirtämään raviin ja tein ravissa voltin, nostin uudestaan laukan ja tulin viimeisen puomin laukassa. Loppuraveissa Anni neuvoi miten sain Vilin rauhoittumaan, eli kaksi askelta ravia, käyntiinsiirtyminen ja löysää heti ohjasta, raviin siirtyminen aika löysin ohjin. Sitten alkoi heppa mennä ihan muutamankin askeleen rauhallisessa ravissa.

Menen kyllä ihan innolla joskus toistekin Vilillä tunnille, sitä pitää vain oppia ratsastamaan. :D Ja minulla on muuten tästä lähtien melkein joka maanantai Aramaralla estetunti tallin hepalla. Birgitta nappaa minut tästä kyytiin ja mennään neljäksi sinne tunnille.

Tytti & Vili 2010 (kuva Sukupostista)

2 kommenttia: