perjantai 27. heinäkuuta 2012

Erikoistesteitä.

Nyt sai Esteri alleen tuliterät kengät! Ramseksenkin kaviot vuoltiin, joten enää ne ei ole niin kamalan pitkät. Ramses on tainnut venäyttää vasemman etujalkansa, koska se nilkutti aika pahan näköisesti kun vein sen talliin. Putsasin kaviot ja katsoin että siellä ei ollut jossain raossa ikävästi painavia kiviä, mutta mitään suurempaa ei löytynyt. Kylmäsin sen jalan samalla kun Esteriä kengitettiin, ja Ramses käveli heti vähän paremmin. Laitoin sen karsinaan lepäämään ja mentiin sitten rakentamaan rataa.

Tuli kivasti erikoisesteitä: vesimatto ja kaksi porttia. Esteriä tietenkin pelotti hirveästi kaikki portit ja sellaiset, ja verkassa se oli tosi jännittynyt. Yritin tutustuttaa sitä esteisiin vähitellen, mutta se vain puhisi ja peruutti. Annoin sen kävellä esteen ohi vasta kun se seisoi hetken paikallaan. Mentiin aluksi puomeja ympyrällä, ja sitten sitä viimeistä puomia nostettiin. Esteriä jännitti kamalasti ja se hypähteli sinne sun tänne puomien päällä ja teki jättiloikkia. Kun lopuksi sain sen kulkemaan edes hetken rauhallisesti, se riitti jo. Kunhan se astui raviaskeleilla kaikkiin väleihin eikä nostanut laukkaa. Heti nostettiinkin puomit okseriksi, ja siitä piti kaartaa portille ja portilta toiselle portille. Se oli Esterille hirmuisen pelottavaa. Hienosti se hyppäsi okserin, mutta portille tuli pysähdys muutaman kerran peräkkäin. Sitten otettiinkin Robi vetoavuksi, ja Esteri meni ihan sen hännässä kiinni. Robi hyppäsi, mutta Esteri ei. Toisella yrityksellä se hyppäsi, ja teki semmoisen jättiloikan että huh huh. :D Tokalle portille se pysähtyi taas, mutta Robin avulla päästiin pian siitäkin yli. Tulin sitten uudestaan, ja Esteri hyppäsi kaikki.

Se on niin hassu, kun siitä selvästi näkee että se haluaisi niiiin kovasti hypätä, mutta ei uskalla. Se lähtee imuuttamaan esteelle korvat hörössä, mutta sitten yhtäkkiä menettää kaiken itseluottamuksensa ja pysähtyy kuin seinään. No, harjoituksella siitäkin toivottavasti päästään yli. Sitten mentiinkin toista rataa, ja Esteri meni sen vain yhdellä kiellolla, koska kielsi ensimmäiselle portille. Vesimatolle otettiin taas Robin apu käyttöön, eikä Esteri kieltänyt sille kertaakaan! Siihen varmaan auttoi eilinen harjoittelu, kun mentiin samasta suunnasta. Ratsastin ihan Robin hännässä kiinni, joten se ei edes ehtinyt nähdä estettä ennen kuin hyppäsi sen. Seuraavalla kerralla meninkin sen ihan yksikseni, ja Esteri teki pienen stopin, mutta hyppäsi heti paikaltaan peruuttamatta. Hieno poni! :)

Sitten kun päästiin talliin, laitoin Esterille ihan uudet kylmäyskääreet. Eli niissä on jotain geeliä joka jäätyy pakastimessa, ja sitten ne kiepsautetaan tarranauhoin etujalkoihin. Annoin niiden olla siinä sellaiset 20 minuuttia ja hyvin toimi! Jalat oli vähän kosteat ja viileät. Sitten kylmäsin vielä uudestaan Ramseksen jalkaa ja lähdettiin ratsastamaan Jopilla. Pidin Siljalle tuntia jonkin aikaa, ja sitten ratsastin vielä vähän itsekin. Vietiin sitten Ramses ja Jopi laitumille ja päivä oli siinä. :)

Joo en vieläkään saanut niitä vesimattokuvia koska saakelin kännykkä ei suostu siirtämään niitä koneelle.

Random kuva kun Ramsekselle pystyi vielä kärryt perään laittamaan.

3 kommenttia:

  1. ester on niin söötti <3 siis miksei ramsekselle voi enään laittaa kärryjä? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Ramses antoi aluksi laittaa kärryt perään ihan nätisti ja istuinkin sen kärryissä hetken aikaa joskus talvella, mutta sitten se pääsi säikähtämään, ja se oppi yksinkertaisesti vihaamaan kärryjä perässään. Antoi laittaa tallissa, mutta potki ja sekoili. Se ei pelännyt eikä yrittänyt karkuun, se vain vihasi niitä. En sitten tiedä antaisiko se kilpakärryt laittaa perään, mutta koppakärryjen kanssa ei ainakaan onnistuttu. :)

      Poista