tiistai 17. heinäkuuta 2012

Poni hyppää kuin mestari!

Tuntuu, kuin sillä ei mitään estekammoa koskaan ollutkaan! Se vain... hyppää. Yksinkertaisesti. Okei, poni vähän kiihdyttelee, mutta sen saa helposti kitkettyä pois. Tänään hypättiin muutamaa estettä: laitettiin pitkälle sivulle linja, viisi laukkaa väliin. Toisella puolella oli kapea este, joka oli hyvää harjoitusta. Pääty-ympyrällä oli myös yksi ristikko, jota hypättiin verkaksi.

Aloitin ihan raviympyröillä ja työskentelin kaarilla, jotta saisin sen notkeaksi. Vasemmassa kierroksessa laukka on Esterille tosi vaikea, koska se painaa sisään ja etuosa menee ulommalla kuin takaosa. Se on raskasta sisäpohkeelle ja varsinkin minun vasemmalle kädelleni, sehän murtui marraskuussa. Tiedän, ei pitäisi käyttää sisäohjaa vaan pohjetta, mutta kun Esterillä tarvitsee molempia että asetus pysyy. Täytyy pitää ulko-ohja hyvällä tuntumalla, raippa ulkokädessä lavan kohdalla, ja laittaa se etuosa sisään ja takaosa sivulle. Pohkeenväistöä. Mutta se on siksi hankalaa, että Esteri alkaa painamaan sisälle. Se pienentää ympyrää. Tiedän sen olevan Esterille hankalaa, pitää joku päivä läpiratsastaa se kunnolla vasempaan kierrokseen. Mutta teen sen vasta, kun kenttä on tarpeeksi hyvässä kunnossa.

Kun olin tarpeeksi verkannut, tulin ristikkoa ympyrällä. Yhden hypyn se otti liian kaukaa, mutta muuten tuli oikein nätisti. Tulin myös sitä miniestettä ja linjaa. Kaikkia esteitä nostettiin vähän, ja Esteri teki hienoja hyppyjä. Se poni on syntynyt mestariksi! Mahtava opettaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti