perjantai 13. heinäkuuta 2012

Rankkaa kouluilua.

Kun mentiin tallille, kannettiin tolpat pois kentältä estevarastoon ja käytiin sitten hakemassa ponit. Laittelin Esterin varsapuolella valmiiksi koska vain siellä oli karsinoissa enää turvetta. Esteri oli ihan puhdas, joten se oli nopea laittaa valmiiksi ja pääsin reippaasti selkään. Käytiin Pinjan kanssa kävelemässä pari kertaa pihan ympäri, ja mentiin sitten kentälle kouluilemaan.

Kentän viereisessä tarhassa oli ori. Komea oripoika, joka rupesi ravailemaan tarhan viertä aina kun Esteri meni ohi. Esteri ei sitten millään meinannut rentoutua, vaan kulki pää pystyssä ja jäykästi. Ratsastin sen kylkiä taivutellekseni kahdeksikkoa, ja tein paljon ympyröitä. Esteri on selvästi vasempaan suuntaan paljon vaikeampi. Kuten varmasti kuvista huomaatte, vasen pohje on minulla aika takana, yritän vain saada sen tottelemaan sisäpohjetta eikä pienentämään ympyrää. Kun laukattiin paljon vasempaan suuntaan, sisäpohje kipeytyi koska jouduin koko ajan muistuttamaan ponia ettei sitä ympyrää nyt pienennetä. Äiti sitten huomautti, että vasempaan kierrokseen laukatessa ponin takajalat liikkui aika jäykästi. Ja sen tunsi ihan sinne selkäänkin. Tästä aletaan sitten työstämään vasenta kierrosta laukassa.





Pitää opetella katsomaan ratsastaessa eteen, ei niskaan.




4 kommenttia:

  1. Missä vaiheessa ramseksen ratsukoulutus? :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi viikon loppupuolella Tytti, Savion omistaja nousee selkään ja varmasti tässä lähiviikkojen aikana minäkin pääsen jo ratsastelemaan. :) Tytti oli jo sitä mieltä että äiti voisi jo Ramseksella ratsastaa, mutta kyllä äiti oli sitä mieltä että opettaja ensin... :D

      Poista
  2. oi kun esteri liikkuu kauniisti!!! ♥

    VastaaPoista