sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Ensimmäistä kertaa ratsailla uudella tallilla.

Tänään menin Pinjan kanssa heti aamusta tallille, ja Esteri ja Ramses oli tarhassa mihin ne oli eilen jätettykin. Esterillä ei kuitenkaan ollut riimua, vaan sen riimu oli pölyisenä maassa. Sitä ei oltu avattu mitenkään, mitenköhän Ramses ja viereisen tarhan Typy oli sen Esteriltä pois taiteilleet? Sitä en taida koskaan saada tietää. :D Se tarha oli hiekkapohjainen, joten ne oli sitten tylsyyksissään väkerrelleet sen riimun pois. Ponit pääsee parin viikon päästä laitumelle, mikä on ihan hyvä Esterillä, ettei se pääse kovasti lihomaan. Vietiin ponit talliin ja laitoin Esterin jossakin karsinassa valmiiksi. Pinja laittoi Jopia käytävällä ja äiti harjasi Ramsesta viereisessä karsinassa. Molemmat ponit tykkäsi kovasti nuolla suolakiveä, kun Aramaralla ei sellaisia ollut. :D Sitten laiteltiin varusteet ja käveltiin pari kertaa pihan ympäri alkukäynneiksi (sieltä menee sellainen tie mikä kiertää talon ja menee kaikkien tarhojen vierestä). Pari kertaa kun sen kävelee niin siinä menee semmoiset kymmenen minuuttia. Kentällä mentiin ihan perusjuttuja, ympyrällä työskentelin paljon ja menin myös avotaivutusta. Laukattiin muutama kierros yhdessä ympyrällä ja mentiin puomia. Esteri ei ollut mitenkään levoton tai hermostunut, ihan kuin se olisi ollut jo kotonaan. Hyvä että se ei stressaannu uusista paikoista. :) Käveltiin loppukäynneiksi vielä pari kertaa pihan ympäri ja laitettiin sitten ponit pois. Etsin Esterille vähän kauraa ja sekoitin siihen elektrolyyttiä (kirjoitetaanko edes noin?). Kun poni hikoilee suoloja pois, elektrolyytti korvaa niitä ja auttaa ettei lihakset mene jumiin. Sitten vielä vähän venyttelin Esterin jalkoja ja laitoin hyttysmyrkkyä ja vein tarhaan. Sitten syötiin vähän välipalaa ja ajettiin mönkkärillä sekä moottoripyörällä. :D


Ramses ei ainakaan ollut yhtään hermostunut uudesta paikasta. :)

vruuuuum. Toinen kerta kun ajan tuollaisella. :D

2 kommenttia:

  1. hahaaaa, oli niii hauskaa ku tyyppi huutaa sielt peräkärryst et "VÄHÄ SIISTII !!! UUESTAA!!" :DDD:D:DDDD joo mut aika hyvin sää tolla mopolla ajoit ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sua olis vaa pelottanu olla siellä. (; Se oli oikeesti ihan sikahauskaa!! Nii, ajoin melkein päin sitä autoo siinä enkä löytäny jarrua... :)

      Poista