lauantai 30. kesäkuuta 2012

Ponien muutto Saviolle.

Minun piti kyllä kirjoittaa estetreeneista ennen tätä postausta, mutta lähdettiin sitten tallille ja unohdin. No, laitan kuvia myöhemmin. Kuitenkin, mentiin tallille puolen päivän jälkeen ja vähän yhden jälkeen kävin kouluilemassa maneesissa, koska kentällä oli tunti. Tuuli aika paljon, joten oli ihan hyvä mennä maneesissa, näin viimeisen kerran ennen kuin siirrytään maneesittomalle tallille. Mentiin ihan rennosti enkä laittanut Esteriä mihinkään muotoon, vaan se sai mennä siinä muodossa kun halusi. Se tuntui ihan rennolta ja muutenkin oli ihan mukava. Kun en ratsastanut sitä peräänantoon, käynnissä poni tarjosi sitä ihan itse, ja kulki siinä askellajissa oikein kauniisti. Laukassa se meinasi kovasti liirata sisään päivän ja kulki aika tönkösti. Nyt se täytyy pitää hyvässä kunnossa, eli ratsastaa joka päivä ainakin tunti ja pienentää sitä mahaa, vaikka ei se kovin jumbo nyt olekaan.

Kun olin ratsastanut, roudattiin loput tavarat autoon, kiinnitettiin koppi ja ajettiin kentän kautta tallin eteen, jotta siitä voisi vain lähteä ajamaan ilman perutuuksia. Esteriähän me ei olla nyt lastattu sen jälkeen kun se ostettiin, (vaikka ollaan kyllä yritetty) ja yleensä se vain liukeni paikalta yhtä nopeasti kuin silloin kun näkee eläinlääkärin, minä perässä roikkuen tietysti. Kun tänään ei haluttu semmoista rumbaa, laitettiinkin Esterin silmät peittoon. Kovin söpöä c:


Sitten se huppupäänä melkein heti käveli koppiin ilman mitään sekoamuksia. :) Sitten haettiin Ramses, sillä oli suitset päässä. Vähän matkan päässä kopista se pysähtyi ja hörisi kovaäänisesti Esterin perälle, ja kun Esteri hörisi takaisin, Ramseskin käveli suht. nätisti traikkuun. Ei ollut mitään ongelmaa tässä, vaikka sitä vähän jänntettiin.


Vaikka jo vähän pelkäsin että ei meidän auto jaksa kahta ponia vetää, mutta hyvin jaksoi, tosin vähän vaivalloisesti. Päästiin turvallisesti perille, ja pihalla mahtui hyvin kääntämään. Otettiin ensin Ramses ulos ja se tuli oikein nätisti. Annoin sen Pinjalle sitten ja menin avaamaan Esterille takapuomin. Se ei ensin uskaltanut tulla ulos ja steppasi vaan paikallaan. Sitten se kuitenkin tuli ihan nätisti, paitsi kyllä aika kauhuissaan ja vähän tärisi. Mutta taluteltiin niitä hetki siinä pihalla ja vietiin sitten karsinoihin. Ne karsinat ei ollut vielä "viralliset", vaan kun talli pestään lähiaikoina, niin ne nyt vain oli jotkut tyhjät karsinat. Pian vietiin ponit ulos tarhaan, ja ne tutustui viereisessä tarhassa olevaan suokkitamaan Typyyn. Ramses oli söppänä kun se maiskutteli Typylle suutaan. :)


Ihan tyytyväiseltähän tuo näyttää (:
Sitten pidinkin Pinjalle tunnin, kun oltiin niin sovittu. Jopi-heppa oli ihan mukavan näköinen, tosi pieni suokiksi, jotain Esterin kokoinen, ehkä pienempikin. Mentiin ympyrällä siirtymisiä ja muutaman kerran pohkeenväistöä, joka ravissa ei ollut kovin helppoa Jopille. Ihan hienosti se kuitenkin meni, ja Pinjan mielestä minä osasin jopa opettaa. :D Sain kuitenkin itsekin ratsastaa Jopilla, menin ympyrällä ravia ja laukkaa. Jopi tuntui niiiin erilaiselta kuin Esteri, Esteri on niin siro ja sen kaula on suora ja ohut, mutta Jopi on taas vähän tanakampi, lyhyt- ja paksukaulainen, ja se kaula on vähän kaareva istestään, joten se kulkee aina "hienon näköisesti". Se liirasi koko ajan sisään kun mentiin vasemmassa kierroksessa, ja sisäpohje tuli kipeäksi kun nakutin koko ajan että et tule sisäänpäin. Oikea kierros meni oikein kivaisasti. Sitten laiteltiin Jopsu pois ja noin tunnin päästä meitä tultiin hakemaan. :) Huomenna menen Pinjan kanssa sitten heti aamusta ratsastamaan.

6 kommenttia:

  1. Onnee nyt sit uusien tallipaikkojen johdosta! :) On varmaan kivaa kun teillä on nyt hepat Pinjan kanssa samalla tallilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Niimpä, nyt voidaan ajella jopa samoilla kyydeillä taas. :) Ponitkin on viihtynyt siellä tosi hyvin, ja näyttää ihan hyvältä, että Esterinkin kanssa voi sitten reissata.

      Poista
  2. sun heposet on niin söpöjä! :)

    VastaaPoista
  3. Pääseekö Saviolla muuten hepat ollenkaan vihreelle vai onko siellä pelkästään noita hiekkatarhoja? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On siellä paljonkin laitumia, mutta nyt ei ollut tilaa Esterille ja Ramseksella kun hevosettomat laitumet oli kaluttu tyhjiksi. Parin viikon päästä ne pääsee laitumelle. :)

      Poista