maanantai 5. elokuuta 2013

Vermon poninäyttely 2013


No niin. Ollaan palailtu kotiin ja yksi yö poissa kotoa ponien kanssa tuntui ihan viikolta! Lähdettiin lauantaiaamuna ja kun sunnuntai-iltana palattiin kotiin, aika oli tuntunut ihan ikuisuudelta. :D Ramses ja Esteri käyttäytyivät molemmat kauniisti koko reissun ajan eikä mitään kummempia sattumuksia tapahtunut.
Ekana päivänä käytiin ratsastusluokassa. Meidän valmentaja Anni oli mukana ratsastamassa Ramseksen ja minä menin Esterillä. Joo, ihan hyvinhän se meni, muttei sijoituksia tullut kuitenkaan. Tuomarin mukaan Ramseksella on edessä mahtava tulevaisuus, se on niin hieno jo nelivuotiaana! :) Esteriä tuomari ei meinannut uskoa 20 vuotiaaksi, sehän on niin nuorekas. :D


Mentiin junalla Helsinkiin, Anni lähti takaisin kotiin ja me lähdettiin etsimään syötävää. Käytiin Subwayssa ja koska oltiin oltu koko päivä nälässä, niin mäkin otin sen 30 senttisen, huhhuh. Ei silti mennyt kokonaan ekalla yrityksellä. Käytiin myös vähän kaupoilla ja sain kengät, penaalin ja kuulokkeet. Yövyttiin tädin luona ja aamulla suunnattiin taas tapahtumien keskipisteeseen.


Sunnuntaina meillä oli sitten ne perinteiset maastaesittämiset. Jännitti ihan hirveästi, sillä meillä oli taas brittiläinen tuomari enkä ole koskaan ennen esittänyt hevosta kehässä! Ihan hyvin se meni kuitenkin molemmilla.



Esteri: Very quality mare. Moves beautifully. Prominent wither. Slight dip behind wither. Sweet outlook.
Palkinto: 1
Sijoitus: 3/3


Suomennos: Hyvin laadukas tamma. Liikkuu kauniisti. Esiin työntyvä/ulkoneva säkä. Lievä notko sään takana. Suloinen ulkonäkö.

Esteri lykättiin siis kolmanneksi kehässään, vaikka itse olisin laittanut sen toiseksi. Okei okei, kuulostan siltä että olen kauhean katkera, mutta ei, tokaksi laitettu tamma varsansa kanssa ei vain miellyttänyt omaa silmää lainkaan... Ensimmäiseksi laitettu ruunivoikko oli kyllä tosi upea. Kuulemma jotkut naiset olivat siinä kehän vieressä puhuneet, että tuo ruskea poni liikkuu kyllä kaikista hienoiten, se pitäisi laittaa ensimmäiseksi. :D Mutta eipä vain Esteri miellyttänyt yhtä paljon tuomarin silmää.


"hieman notko tästä kohdin"

Ramses: Sweet, happy pony. At the moment he is tall and narrow and falls away behind. Jacks depth. Swelling bellow left hock. 
Palkinto: 3
Sijoitus: 3/3

Suomennos: Suloinen, iloinen poni. Tällä hetkellä se on korkea, kapea ja laskeutuu taakse. Puuttuu syvyyttä. Takakintereessä patti.

Tuomari kuitenkin sanoi, että poni on upea, siitä tulee varmasti hieno! Mennään kolmen vuoden päästä uudestaan kun kakara on saanut vähän massaa lisää, niin varmasti pärjätään paremmin. :)


Olin varmaan ainoa jolla oli kypärä päässä kehässä, mutta eipä ainakaan tarvinnut laittaa hiuksia mitenkään. :D
Kotimatkalle lähdettiin aika äkkiä karsinoiden siivouksen jälkeen (Ramseksen karsina oli sunnuntaiaamuna ihan järkyttävässä kunnossa, se oli kuseskellut pitkin karsinaa, kaatanut vesiämpärin, kakkinut takaosan aivan täyteen...). Hepat meni kiltisti traileriin ja sitten lähdettiinkin suunnistamaan kohti Jämsää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti