perjantai 2. elokuuta 2013

Valmentautumista.

Huhhuh, pari viime päivää on olleet rankkoja, ja vielä jatkuu. Keskiviikkona Ramseksella oli kisat Suojakallion kentällä, Anni hyppäsi sillä 80 senttiä seuraluokassa ja ihan hyvinhän siellä kävi! Yksi puomi alas, mutta tasainen, rauhallinen ja tosi hieno rata. Upea parannus edelliseen! Sieltä ei ole mitään materiaalia, mutta illalla vietiin hepat Aramaraan ja torstaina ratsastin Seppo Laineen kouluvalmennuksessa. Täytyy sanoa, ettei valmennus oikein ollut meille sopiva. Olen tottunut tunneilla tekemään paljon tehtäviä joilla hevosen saa kuulolle ja apujen väliin, mutta tässä valmennuksessa ravattiin/laukattiin esimerkiksi pitkään ympyrällä ja korjailtiin asioita siinä. Olihan se ihan hyvää vaihtelua että puututtiin istuntaan jne. mutta mulle tuli aika vähän palautetta tai neuvontaa.


Esteri oli ihan jees koko valkan ajan, mutta liikkui ehkä vähän haluttomasti, vaikka keskiviikko oli sille vapaapäivä. Saattoi johtua hieman pehmeästä pohjasta. Täytyy ruveta korjaamaan taas käsien asentoa, sillä nyrkit alkavat kääntyä helposti lappeelleen. Se oli joskus isoin ongelma, mutta nyt se on palaamassa taas takaisin, ääks.

Tänään pyöräiltiin Lauran kanssa päälle 10 kilometriä tallille ja laitettiin huomista lähtöä varten heinää valmiiksi, pestiin ponit ja varusteet. Jännittää ihan kauheasti koko Vermon näyttelyviikonloppu ja äää miten selviän? Olin kyllä aivan läpimärkä operaatio PonienPesu jälkeen, sillä vettä lensi vähän kaikkialle muualle kuin poniin. :D Mutta nyt on ainakin kiiltävät ponit, elleivät sitten mene kierimään karsinassa lantakasoihin yön aikana... luultavasti niin käy. Ratsastin Esterin kevyesti ilman satulaa läpi ja se oli ihan hyvä, jouduin välillä korjaamaan paljon sisäpohkeella.

Ja niin muuten, ilman kenkiä ja satulaa saan varpaat yhteen Esterin mahan ympäri! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti