maanantai 12. elokuuta 2013

Rikkinäisiä saappaita ja laiskoja poneja.

Jaha. Taas on viikko kulunut viime kirjoittelusta. Aika paha. En ole kuitenkaan saanut minkäänlaista kuvamateriaalia ja poneilla on ollut muutama vapaapäivä. Nyt on kuitenkin hyppykuvia ja jonkin verran asiaa!


Viime maanantaina olin estetunnilla Nipsu-tammalla, joka oli taas aivan erilainen tapaus kuin Esteri. Se oli hieman hidas, pukitti raipasta, ei liikkunut oikein pohkeestakaan eikä sitä saanut ajaa esteelle ollenkaan. No, vaikka muutama epäonnistumen saatiin haaviin niin selvittiin ihan ehjin nahoin. 
Viime viikolla Esterillä ja Ramseksella oli muutama vapaapäivä, koettiin epäonnistunut maastoreissu (ukkonen iski ja käännyttiin takaisin), mutta eilen käytiin tosi kiva maastolenkki ja ponit jaksoivat oikein hienosti. :)

Manu
Tänään olin estetunnilla Manulla, jolla oon 2011-2012 hypännyt paljon estevalmennuksissa. Nyt on kuitenkin kulunut taas aikaa, enkä yhtään muistanut, mitä siellä pitää tehdä! :D Manu on myös melko laiska joten sain tehdä töitä että se liikkui. Mentiin aluksi kolmea puomia kiemuralla, joiden välissä aina väistätettiin ulospäin.  Tultiin väistötehtävää myös ravissa ja lopulta koko tehtävä laukassa, jättäen väistöt pois. Tämän jälkeen hypättiin muutaman kerran ristikkoa joka nostettiin pystyksi.


Manu hyppäsi ihan kivasti, kunhan se liikkui tarpeeksi omalla moottorilla. Kun hypättiin ensi kertaa kiemuraa noin 50 senttisillä esteillä, tahti hidastui lähes mateluksi eikä laukat vaihtuneet millään. Anni neuvoi ratsastamaan kuin olisin uusintaradalla, ja kyllähän sitä vauhtia löytyi! Kun tultiin okseria vähän isompana, Manun vauhti hiipui jälleen ja meni pitkään että saatiin kaikki jalat esteen yli... nimittäin kävi niinkin, että päästiin esteen puoliväliin muttei siitä eteenpäin.
uups...
On kuitenkin tosi kivaa, että päästään taas viikottaiselle estetunnille! Huomaa, että taidot on taas vähän ruostunut. :D Kiitos kuvista Lauralle!
Otsikkoon viitaten, mun saapas hajosi. Oltiin menossa Aramaralle koulutunnille lauantaina ponien kanssa (joka muuten meni oikein hyvin!) ja huomasin, että vasemman bootsin vetoketju nousi ylös mutta jäi silti repsottamaan auki. Täytyy käydä heti huomenna korjauttamassa se, ettei tarvitse ratsastaa äidin yli-isoilla ratsastuskengillä...

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Sovitte maunon kanssa vaan jotenkin hyvin yhteen :D

    VastaaPoista
  2. Kiitti! Manu on mun suosikki kauramopo nro 3! :D

    VastaaPoista