maanantai 17. helmikuuta 2014

Jalat maassa, ei jalustimissa


Viikottaisena harjoituksena tehtiin Ramseksen kanssa taas tänään tasapainoaharjoituksia. Meillä sujui jopa paremmin kuin viime viikolla ja olin jo liikkeessä polvillani! Tein myös molemmilla hepoilla ennen työskentelyä maastakäsinharjoituksia ja opetin niitä kunnioittamaan ihmisen tilaa. Milli oppi nopeammin kuin Ramses ja osasi pian pysähdyksissä jäädä seisomaan parin metrin päähän. Haluan myös opettaa niitä raipan avulla tekemään temppuja, kuten esimerkiksi vilkuttamaan ja kumartamaan. Molemmat oppivat nopeasti raipalla koskettelusta nostamaan etujalkaa ja pitämään sitä hetken ilmassa. Hevoset oppivat tosi nopeasti, kunhan tietää niksit!

Kun Milli tuli liian lähelle heilutin liinaa jolloin se peruutti. Pian se oppi, ettei saisi tulla liian lähelle ilman lupaa. 
Ratsastin Millillä hetken ja menin kapeaa puomia, jotta Milli saisi hieman rutiinia puomeihin ja muutenkin esteiden ylittämiseen. Milli oli tänään kuten aina tosi innokas ja jouduin tappelemaan pidemmän aikaa siirtymisissä. Se painaa vieläkin paljon sisäpohkeelle ja pakoilee ulkopohjetta joten vaistomaisesti otan vastaan sisäkädellä vaikka niin ei saisi tehdä. Ongelmaa korostaa se että Milli ei vielä kunnolla jaksa ymmärtää sivullevieviä apuja, joten sisäpohkeen yletön käyttö ei auta, Milli ottaa sen vain kaasuna. Silloin pitäisi olla istunnalla rauhoittamassa sitä ja tehdä puolipidätteitä. Taas niin paljon asiaa hevosella jota en tunne, mutta onneksi pian meillä on viikon tauko jolloin Milli saa miettiä kaikkea oppimaansa ja viikon jälkeen kaikki alkaa taas paremmin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti