torstai 26. syyskuuta 2013

Hyppyuran päättyminen ja nousu.


Heti paljastattaessa, että Esterin hyppyura päättyi tiistaina. Esteet ei vaan selvästi ole sen juttu, en vaan jaksa sen estekammoa. Pelätköön ihan rauhassa, en aio enää panostaa sen hyppäämiseen. Voidaanhan me tietty mennä jotain puomeja ja pikkuristikoita, mutta ei kisoihin, ei valmennuksiin, ei hyppytunneille. Ei kiitos.

Tiistaina oltiin siis estevalmennuksessa läheisellä kentällä ja vaikka alkutunti meni hyvin, niin loppua kohden vain huononi. Ensimmäiset puomi/ristikkotehtävät meni ihan huippuhyvin, mutta kun alettiin hyppäämään muita esteitä niin stoppi jokaiselle. Siis ihan jokaiselle. Ei auta vaikka kuinka sillä hyppäisin ja treenaisin, se unohtaa kaiken seuraavalle kerralle. Luovutan.


Ramseksen hyppyura on taas nousukiidossa! Eilen sillä oli Oliver Karman estevalmennus Annin hyppäämänä, ja ihan hyvinhän se meni. Nyt vain jännityksellä odottamaan sunnuntain Laatuponikilpailua, kuuden aikaan aamulla startataan Ruovedelle! En lupaa mitään, mutta voisin saada enemmänkin videomatskua sieltä. Katsotaan! Ramses sai hypätä mielestäni valkassa kuitenkin aika vähän, kun pari muuta isoa hevosta hyppi yli metrisiä esteitään ja Ramses pysytteli sen linjan alapuolella.


4 kommenttia:

  1. aivan ihania poneja ! :3 mullakin sunnuntaina kisat !toivotaa että menee hyvin:) connemarat rules ;)

    VastaaPoista
  2. Löysin blogisi facebookista ja jäin heti koukkuun tänne, jään ehdottomasti seuraamaan :) Kirjotat selkeästi ja kuvat ovat hyviä :)
    Blogini --> http://tiian-wonderful-life.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Komennatko ponia kun se ei hyppää? Veikkaan että kyse ei ole ponin hyppykammosta, vaan sinun. tai toinen vaivtoehto että poniin sattuu. Ei kannata odottaa tuloksia jos ei ole valmis tekemään töitä.

    VastaaPoista
  4. Sanni h, kiitos! Onnea matkaan teillekin. :)

    Tiia, kiitti paljon! Käyn kurkkaamassa sunkin blogia. :)

    Anonyymi, nyt et tiedä Esterin taustaa. Olen kuullut Esterin taustasta sen kasvattajalta, ratsastuksenopettajalta, täysikäisiltä aiemmilta hoitajilta jne. Esteri sai nuorempana pahan estekammon estettä korotettaessa liian rajusti ja hyppäsi esteen sekaan eikä sen jälkeen suostunut ylittämään edes puomia. Sen näkökykyä epäiltiin myös ja silmät tarkastettiin mutta mitään ei löytynyt. Kahdessa vuodessa on kuitenkin tullut niin paljon edistystä että olen enemmänkin kuin tyytyväinen, mutta estekammoa ei saa pois näin vanhalta ponilla niin lyhyessä ajassa, aika kun ei riitä. Ei Esterikään ikuisesti elä.
    Ja voihan vaihtoehto oli olla että siihen sattuu, vanhoilla jaloilla kun laukkaa kohti estettä ja vetää liinat kiinni äkkinäisesti niin ei se varmaan mukavaltakaan tunnu. Esteri on kuitenkin luonteeltaankin turhan säikky ja jännittää kaikkea uutta.
    Mutta tunnen kuitenkin ponin paremmin kuin sinä, ja mulla on omat valmentajat jotka auttavat asiassa. :)

    VastaaPoista