tiistai 7. toukokuuta 2013

264. Hylätty, muttei huonosti!

Näin alkuun täytyy kuitenkin kiittää taas lukijoita, kun on jälleen tullut pari lisää. :) On aina kiva huomata että on tullut uusi lukija lisää, mahtavaa!
Ja ilmoitusluontoinen asia taitaa olla myös, että blogger on piinallisen hidas lataamaan kuvia, ja sillä saattaa mennä pariin kuvaan jopa tunteja... Ärh, en tajua mikä tätä vaivaa! Täytyy ladata vaikka Google Chrome, kun Mozilla on nykään ollut tosi hidas. Noh, enkä me saadaan tähän postaukseen muutama kuva.

Kuvien lisäämisen vaikeuden takia en ole perjantain jälkeen postaillut, vaikka aihetta olisi ollut. Perjantaina siis ratsastin molemmat ponit kentällä, ja Ramses oli kyllä ihan superhyvä! Se liikkui rennosti ja hienosti ja tykkäsin siitä taas ihan sairaan paljon. On se upea poni! Menin myös parit puomit ja rohkeasti Ramses ne ylitti. :)








Ratsastin perjantaina myös Esterin kentällä, lähinnä rennosti läpi kun torstain tunti oli kuitenkin tosi rankka. Esteri oli kuitenkin aika höslä eikä meinannut keskittyä työntekoon juuri lainkaan, joten ratsastin sitä noin puoli tuntia vähän rankemmin kuin suunnitelmissa oli. Kuitenkin poni parani loppua kohden ja sain sen hyvin ratsastettua läpi vaikka työnteko ei olisi oikein ponille maittanut.



Sitten lauantaina käytiin ensin Tampereella kansainvälisissä koiranäyttelyissä jossa esitin Masan, ja illemmalla vietiin Harmo ja Esteri Aramaralle estevalmennukseen ja sunnuntain kisoja varten.
Jos nyt vähän Masan menestyksestä paljastellaan, niin 14 kuukautinen ruipelo oli uroksista toiseksi paras, ja nämä olivat vasta kolmannet Masan näyttelyt. Viime vuoden lopuilla kerroinkin Helsingin viikonloppunäyttelyistä, jossa Masa oli molempina päivinä paras uros. Arvostelulapussa luki viikonloppuna että "a superdog!" vaikka itse en kyllä näe noissa mitään eroa! Meillä oli irlantilainen tuomari, joka kehui kovasti Masaa ja sanoi sen muistuttavan ihan jotakin maailman mestaria (world champion) tai jotain sellaista :D Ja olin itsekin taas pitkästä aikaa ensimmäistä kertaa kehässä (ja myös ekaa kertaa Masan kanssa kehässä) ja olin aika hermostunut enkä oikein tiennyt mitä piti tehdä, joten tuomari totesi, että tarvitsisin drinkin. No, ihan mehu kelpasi sen jälkeen!

Jos hevosissa nyt pysytään, niin Esteri meni lauantaina ihan nätisti koppiin ja estevalmennuskin meni ihan ok. Kun olin kävellyt jonkin aikaa, alettiin heti ensimmäisenä Esterin kanssa tutustua porttiin. No, Esteri pelkäsi sitä ihan älyttömästi, ja kun mun piti peruuttaa Esteri ihan porttiin kiinni, se kyllä peruutti vastaanhangoittelevasti mutta tärisi ihan kauttaaltaan. Raukkaa pelotti... Mutta sitten ruvettiin vaan hyppäämään sitä porttia, eli peruutin kymmenen metrin päähän portista, nostin laukan, hyppäsin portin ja 10 metrin päästä seis, käännös ja uudestaan portille. Ekalla kerralla se kielsi, mutta koko valmennuksen aikana ei kieltänyt sille kertaakaan. Muutama epäonnistuminen kuitenkin kävi ja hermostuin Esterille vaikka ei välttämättä olisi pitänyt.
 

Sunnuntaina oli sitten ne kauan odotetut ja kauan pelätyt estekilpailut, joissa yritin suorittaa b-merkin esteosuuden. Huom, yritin! Ja otsikostakin huomaa, ettei onnistuttu. Ehdin verrytellä vain vähän aikaa, sillä huomasin liian myöhään että aika hupeni aika nopeasti ja meillä ei ollut mitään verkkaryhmiä vaikka niin olin luullut. Vaikka molemmat oltiin ihan kauhuissaan kun mentiin radalle, silti Esteri hyppäsi kaikki tosi upeasti vitosesteelle saakka. Pelätty portti, jolle se kielsi kaksi kertaa ja meidät hylättiin. Kolmannella kuitenkin päästiin yli ja Esteri jatkoi upeasti koko radan loppuun! Voitettiin itsemme ja oltaisiin varmasti saatu se merkki, jos porttia ei olisi ollut. Olen siis huipputyytyväinen! Kotitallille palattua jotkut oli myöhemmin ihmetellyt että "ai, hylättiinkö ne? Nina kun tuli niin innoissaan talliin niin luulin että ne pääsi sen läpi" :D No, syksyllä menen varmaan sitten Esterillä ja Ramseksella, saa nähdä. Ramseksella pitäisi nimittäin jo ensi vuonna hypätä metrin luokka, joten syksyllä varmaan päästään noihin jos päästään kesällä jo hyppäämään!
Kuvia kisoista tulee sitten myöhemmin. :)

//ps. Sainkin postaukseen laitettua ihan kunnolla kuvia, kun latasin kuvat ensin Photobuckettiin ja sieltä laitoin tänne!

5 kommenttia:

  1. Wau upeaa Nina! oot tehny aivan huikeaa työtä Esterin parissa, estepelkoinen poni ja nyt b-merkin esterata! ei voi kun kehua!:3

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! :) On siinä tarvittukin aikaa, verta, hikeä ja kyyneleitä :D

    VastaaPoista
  3. hurjasti onnea,hieno suoritus!

    VastaaPoista
  4. http://daw.kuvat.fi/kuvat/Hevosia/Seuraestekisat+Aramara+5.5.2013/

    VastaaPoista