sunnuntai 19. toukokuuta 2013

269. Kouluvalmennuksia.

Torstaina ja perjantaina meille siis pidettiin kouluvalmennukset Aramaralla ja menin molemmissa Ramseksella. Ramses oli molempina päivinä älyttömän hyvä ja me opittiin molemmat taas jotain! Mentiin aika samanlaisia asioita, mutta toisena päivänä eritavalla.
Tehtiin enimmäkseen kolmikaarisia uria ja työskenneltiin myös keskiympyrällä laukassa. Kolmikaariselle kuului tehdä ensimmäiselle ja kolmannelle kaarelle voltti, ja Ramseksella sen voltin piti olla mahdollisimman iso. Ramses kuitenkin kääntyi näppärästi ja oli tosi rauhallinen. Vaikka sillä oli ollut kaksi vapaapäivää maanantain maastolenkin jälkeen, en edes juoksuttanut ponia, kävelytin vaan vähän aikaa ja nousin sitten itse selkään ilman apua. Tein näin myös perjantaina, eikä Ramses sanonut asiaan mitään vaikka kentällä oltiin lopettelemassa tuntia ja siinä pyöri seitsemän muuta hevosta. 

Kolmikaarisilla tehtiin siis kaksi volttia, ja keskimmäisellä kaarella tultiin viisi puomia ravissa. Ramses alkoi rentoutua myös puomeilla ja alkoi toimimaan paremmin, plussana sen askel sai lisää säpäkkyyttä ja korkeutta. Pitkällä sivulla otettiin kaksi käyntisiirtymistä ja kun Ramses rentoutui kunnolla ja hakeutui paremmin pitkälle kaulalle, aloin istumaan myös harjoitusravissa. Poni jaksoi hyvin kantaa ratsastajaa siellä myös harjoitusravissa ja oon oikein tyytyväinen! Laukassa tulin keskiympyrälle yksin ja tulin laukkapuomeja muutamaan kertaan. Oikea kierros oli Ramsekselle lapsellisen helppo ja se tuli puomit puhtaasti monta kertaa. Toiseen suuntaan tehtiin ensin kolmikaarista ja sitten laukattiin toiseen suuntaan. Vasen suunta oli Ramsekselle vaikeampi ja piti tulla aika monta kertaa että saatiin jalat järjestykseen.

Ilmeellä ja asennolla mennään, mutta onhan jotain materiaalia. :D Oikeudet kuvaajalle.
Perjantailta. 
Perjantaina sitten Ramses olikin alusta alkaen hieman reippaampi, mutta löydettiin tahti ja rytmi hetken alkutyöskentelyn jälkeen. Mua neuvottiin ratsastamaan enemmän jalalla ihan rohkeasti, ja vaikka se lähtisi lujaa, niin sitten tehdään siirtyminen ja ratsastetaan puolipidätteillä. Näin Ramses saadaan opetettua venyttämään kaulaa myös alas, ei pelkästään korkeassa muodossa. 

Tehtiin siis melko samantyyppisiä juttuja, mutta tänään kolmikaariselle nostettiinkin laukka, tehtiin voltti laukassa ja ja toiselle kaarelle siirrettiin käyntiin. Ramseksella nostin laukat ravissa ja siirsin ravin kautta käyntiin, mutta Ramses oli silti tosi nopea siirtymisissä ja jo parin raviaskeleen jälkeen oltiin käynnissä. Voisin jaarittella ikuisuuksia miten hyvä Ramses oli näissä valkoissa, mutta en kuitenkaan höpöttele enempää. :D
Tänään kuitenkin tapahtuu taas jotain uutta ja ihmeellistä, odottakaa hieman! ;)

Ps. Tuosta bannerista piti tulla parempi ja taustan piti olla läpinäkyvä. En kuitenkaan jostain syystä onnistunut (?), mutta yritän korjata asian lähiaikoina.

1 kommentti:

  1. Hih, Ramses on kuvassa ihan sen näköinen että mä en kyllä tee enää yhtään mitään, mulle riitti nyt!

    VastaaPoista