sunnuntai 12. toukokuuta 2013

266. Pohkeenväistöponi sekä mökkikauden avaus.

Reissu peruuntuikin, joten pääsin eilen aamulla Ramseksella tunnille. Juoksutin sitä vaan nopeasti toiseen kierrokseen ja sitten kiipesin selkään, vaikka Ramses olikin aika innokkaalla päällä. Se kuitenkin kuunteli tosi hyvin ääniapuja ja Anni sanoi, että Ramses on mainio esimerkki siitä, miten hevosen pitää toimia juoksutuksessa.
Aloitettiin neliöllä, ja ratsastettiin käynnissä ja piti etsiä vain se rentous ja tahti. Ramses oli vähän hätäpöksynä ja kiihdytteli välillä sekä ignoorasi pohkeet kokonaan tai sitten se lähti eteenpäin ihan liikaa. Ramses alkoi kuitenkin toimia ihan hyvin eikä käynnissä painanut oikealle (sisäpohkeelle) lainkaan, mutta ravissa se taas aloitti oikean pohkeen päälle kaatumisen. Sitä piti välillä kunnolla tömäyttää sisäjalalla että se  havahtui ja oli että "ai oho, sori vähän jäi päälle" :D Mentiin vähän aikaa ympyrällä ja sitten ruvettiin tekemään pohkeenväistöä. Anni on tehnyt Ramseksella tasan kaksi kertaa pohkeenväistöä ja sanoi, että poni on tajunnut homman ytimen ja osaa kyllä sen periaatteen.
No, aluksi mentiin pää pystyssä mutta upeasti poni väisti! Ihan superhienosti, ja sitten sieltä löytyi myös peräänanto väistöön. Olen ihan älyttömän tyytyväinen poniin! :) Ravattiin ja laukattiin myös molempiin suuntiin ja Ramses oli laukassakin ihan älyttömän hyvä alkutyöskentelyn ansiosta.
Odotan innolla ensi vuoden ponibreeders-kilpailua!

No mut mut, eilen käytiin talven jälkeen ekaa kertaa pyörähtämässä mökillä. Matkalla käväistiin kuitenkin Lidlissä ja ostettiin vadelmalimsaa sekä jätskit, nam, kinuski Hurmaavaa! Raahasin kameran mukaan ja sain jopa ihan kivoja kuvia, joita kokeilin muokata tänään kaikilla mahdollisilla tavoilla! Muokkaan yleensä kuvia tosi huomaamattomasti tai sitten en ollenkaan jos laatu on hyvä, mutta näille oli kiva tehdä jotain.





2 kommenttia: