torstai 10. tammikuuta 2013

207. Valmennuksia.

Sori taas pikkuinen tauko, mutta jostain syystä ei ole oikein ollut kiinnostusta kirjoittaa... Ei ole edes uusi kuvia nyt viikonlopun jälkeen. Ulkoasukin pitäisi taas vaihtaa, koska tuo alkaa olla jo hirveän tylsä...

Maanantaina olin Aramaralla estetunnilla ja menin Piksulla. Piksu oli ollut selvästi vähän "joululomalla", koska se pisti jokaisesta avusta vastaan. Pitkän ja hikisen alkuverkan jälkeen Piksu alkoi kulkea oikein päin ja käytti takajalkojaan, sillä jos se ei hypätessä pidä takajalkoja alla (kuten peräänannossa kuuluu) hypyssä sen takajalat jää pitkälle taakse ja hypyistä tulee selkään ihan kamalan tuntuisia. Sain kuitenkin muutaman ihan hyvän hypyn, mutta monta kertaa jalustimet tippui jalasta ja olin tippumisvyöhykkeellä kun ne hypyt oli oikeasti ihan järkyttäviä.
 Silja meni Esterillä kevyesti kentällä. :)

Tiistaina kouluilin pitkästä aikaa kunnolla kentällä. Tein raviverkkojen jälkeen käynnissä paljon avo-, sulku-, ja vastataivutuksia, että Esteri lämpeni kaikista lihaksistaan hyvin. Se tuntuikin sitten tosi kivalta, kunnes otin laukkaa. Sen jälkeen Esteri karkasi kokonaan alta, ja aloitin kaiken alusta. Tein käynnissä taivutuksia ja pysähdyksiä, sekä ravi-käyntisiirtymisiä. Sitten pienimmästäkin ohjasotteesta Esteri alkoi aukoa suutaan ja nostaa päätä niin ylös että ohjastuntumaa ei ollut ollenkaan, joten ratsastin koko ajan enemmän istunnalla. Sitten kun ravissa ei enää tuntunut onnistuvan, ratsastin vain käynnissä Esterin siihen pisteeseen että molemmista tuntui hyvältä, ja lopetin siihen.

Keskiviikkona
oli Ninnun estevalmennus Kinkkulassa (Four Winds Stable). Kun hevoset oli kotona pakattu autoon ja kaikki oli valmiita lähtöön, ei kärryssä vilkut toimineet. Silloin alkoi ottaa päähän ja säikähdettiin Siljan kanssa että ei päästä ollenkaan valmennukseen, mutta sitten oikean puoleinen vilkku alkoikin toimia. Sitten päätettiin lähteä matkaan, ja huomattiin matkalla että kyllähän ne vilkut toimivat sittenkin. Perillä Esteri oli aluksi tosi hermostunut, mutta sitten tuttujen ihmisten pyöriessä ympärillä sekin rauhoittui. Tuttu kaveri Robikin oli koko ajan siinä vierellä, joten mitään paniikkia ei kumallekaan tullut. :D Käveltiin maneesissa vähän aikaa ja verkattiin sitten ponit.
  Esteri oli tosi tosi kiva verkassa! Se kuunteli koko ajan ja oli tosi rento, vaikka maneesissa hyöri ainakin kuusi vierasta hevosta. Valmennuksessa meitä oli poikkeuksellisesti neljä, vaikka yleensä on kolme.
Verkkahypyksi tultiin ympyrällä omatoimisesti korotettua puomia, jolle Esteri kielsi aluksi kerran. Sitten se hyppäsikin tosi hienosti. :) Oli ihan mahtavaa päästä taas valmennukseen, ja ihan hyvinhän tämä minun ja Esterin uusi treenikausi alkoi! Esteri kielsi vain valmennuksen aikana kokonaista kaksi kertaan, ja mentiin monta erilaista rataa ja noin 50-60 senttisiä esteitä. Ninnu oikein ihmetteli, että onko minulle sama poni alla, kun viime valmennuksessa se kielsi aluksi jokaiselle! :D

Tänään äiti menee illalla Esterillä tunnille, perjantaina sillä on vapaa ja lauantaiaamuna minä pääsen tunnille. :)


10 kommenttia:

  1. kiva postaus oli mut tuotaa Piksu ei oo kyllä ollu joululomalla että tais jostai iha muusta johtua et ei toiminu heti :D sillä on ollu ihan normaalisti yks vapaa per viikko ja muute liikkunu siis joka pv :D t helmi :d

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo kuva! Niin tunnelmallinen! :)

    VastaaPoista
  3. helmi, joululomalla en tarkoittanut ihan sitä että ei olisi liikkunut. :D vaan että sitä kun on ratsastettu itsenäisesti pari viikkoa, niin Annikin sanoi ettei mitään vaikeaa kannata mennä.

    Ninnu, kiitos! :)

    VastaaPoista
  4. Tee joku talvinen banneri, kun nykyinen ei sellainen ole.

    VastaaPoista
  5. Minä en osaa tehdä bannereita, kun tuo picmonkeykin muuttui maksulliseksi, mutta olen tilannut bannerin, joten jossain vaiheessa ulkoasu uudistuu. :)

    VastaaPoista
  6. muute se sun tilaama banneri on valmis! oon miettiny et mikset oo laittanu sitä :D tossa on siihe linkki siihe :http://disanjaveeran.blogspot.fi/2012/11/tarvetta-banneriin.html tuolla ihan alhaalla (: ja muista laittaa se isoks ennenku kopsaat :D sori kun vaan tulin neuvoo mut ehkä ei haittaa :D ja musta tää bannerikin on kyllä talvine ?:o

    VastaaPoista
  7. Se on kyllä jossain kai tallennettuna, mutta en yhtään muistanut. :D Nyt se ei vaan sovi taustaan, niin laitan sen sittenkun vaihdan taustaa. :)

    VastaaPoista