perjantai 12. huhtikuuta 2013

256. Isoja esteitä ja maastolaukkaa.

Ollaan taas varmaan menty seuraava askel ratsastuksessa eteenpäin, sillä meidän hyppytunneilla esteet alkaa jo kasvaa ihan kunnollisen kokoisiksi! Olen tällä viikolla kaksi kertaa käynyt Burneyllä hyppäämässä, ja maanantaina mentiin ensimmäisen kerran 90 senttiä ja eilen uskallettiin jopa sinne 105 senttiin asti! Esterillä ei varmaan noin isoille enää uskalla, mutta onneksi on iki-ihana Burney joka menee ihan kiitettävän korkuisia eikä turhia hölmöile. :) Huomaan että siellä esteen päällä alkaa olla jo ihan liitovaihetta, pitää vaan harjoitella nyt että pysyn nätisti kyydissä!

Hevosmessujen aikainen kuva.
 Aloittettiin ensin jumppasarjalla ravissa ja jatkettiin sitä sitten laukassa. Ravissa Burney teki ihme loikkia eikä oikein jaksanut venyttää askelta niin että siististi ravissa pääsisi yli, mutta laukassa tuli ihan ok ja saatiin sitten ristikolle hyvät hypyt. Pikkuhiljaa se ristikko kuitenkin nousi aika isoksi okseriksi, ja pian sekin hipoi niitä metrin rajoja kun ruvettiin rataa tulemaan. Oltiin tultu kuitenkin siinä välissä lävistäjällä olevaa sarjaa, jossa oli kolme osaa. Tultiin ravissa ristikolle, yksi laukka-pysty-yksi laukka-okseri. Näille tuli koko ajan ihan kivat hypyt, vaikka välillä Burney jäi vähän hitaaksi eikä lähtenyt tarpeeksi tarmokkaasti hyppyihin. Parilla isolla okserilla otin vähän liian nopeasti takaisin, mutta se on varmaan ihan ymmärrettävää kun en ole koskaan hypännyt niin korkeita. Tultiin muutama kerta uudestaan ja siinä vaiheessa osasinkin jo nauttia siitä liitovaiheesta!

Ennen hyppytuntia käytiin kuitenkin Pinjan kanssa maastossa, otettiin alle Esteri ja Ramses ja nätistihän molemmat pysyi hallinnassa ja meni ihan ok, tosin yhdessä mäessä kun laukkattiin ja vastaan tuli auto, niin tuli pienoinen paniikki että apua miten jarrut toimii, mutta onneksi oltiin reunassa ja sain hidastettua laukaa niin paljon että oli turvallista ohittaa. En kuitenkaan saanut raviin asti. :D
Ratsasteltiin vähän yli puoli tuntia ja ehjinä selvittiin tallille asti. Tuli kuitenkin vähän kiire tunnille, mutta ihan hyvin me sinne ehdittiin.

Tänään kävin nopeasti ratsastamassa Esterin kentällä läpi, enkä ottanut edes laukkaa kun pohja oli tosi huono. Joistain kohdin se on liukas ja pettävä, toiselta puolelta taas pelkkää vesilätäkköä. Taitaa olla maastoilukelit luvassa, kun ei kenttä ole oikein ratsastuskunnossa. 

2 kommenttia:

  1. voi harmi kun ei oo kuvia hypyistä! olis ollu kiva nähä :)

    VastaaPoista
  2. Jep tosi harmi, mutta jospa saan joku päivä kuvaajan paikalle niin tulisi Burneystäkin matskua :)

    VastaaPoista