maanantai 22. heinäkuuta 2013

Ruusukehait osa 2

Mistähän sitä alottaisi.
Olimme Kangasalalla kisaviikonlopussa ja oli kyllä oikein hyvä viikonloppu! Heti alussa paljastan, että viisi starttia ja viisi ruusuketta. Hyvät ponit.

Lauantaina oli esteitä, ja vietiin ponit paikan päälle hyvissä ajoin ja laiteltiin Ramses valmiiksi. Verkassa Ramses ei rentoutunut niin hyvin kuin olisin toivonut, mutta ei heittänyt minua selästä joten tulos oli hyvä. :D Otettiin muutama verkkahyppy ja sitten radalle.
Mentiin ristikkoluokka, jossa esteet oli söpöjä ja niin säälittävän pieniä, että niistä olisi päässyt konttaava taaperokin yli. Ihan hyvä luokka meidän ekoiksi kisoiksi siis! Kaikista puhtaista radoista sai ruusukkeet, joten mekin päästiin palkintojenjakoon, eli puhdas rata siis!
Samassa luokassa hyppäsin vielä Esterillä, ja vaikka se verkassa kieltäytyi kerran okserille, puhdas rata saatiin. Ramses oli viety jo talliin, joten menin Esterillä palkintojenjakoon ja poni sai suitsiinsa kaksi ruusuketta.


 Menin vielä Esterillä 50-60 senttisen luokan. Se ei temppuillut verryttelyssä ollenkaan ja saatiin vielä puhdas rata! Tässäkin luokassa kaikki puhtaat radat saivat ruusukkeet, eli kolme starttia ja kolme ruusuketta.

Poneilla oli tallilla karsinapaikat joten mentiin yöksi kotiin ja aamulla taas lähdettiin koulukisoihin. Sunnuntai oli sateisempi ja harmaampi, mutta hyvä päivä sekin.

Menin ensin Ramseksella Raviohjelma piaffen, ja jännitti ihan hirveästi. Ekat koulukisat Ramseksella, kouluaidat, kukkaruukut, tuomarin auto, yleisö, muut hevoset lähellä, mun jännitys... ja tietenkin Ramsestakin jännitti. Kuitenkin rata meni näköjään ihan hyvin, sillä saatiin noin 63 % ja ykkössija!


Esterillä menin helppo B:n. Tästä saatiin 65,60 %. Se meni omasta mielestä tosi huonosti, vaikka poni oli huippuhyvä verkassa, rata ei tuntunut kivalta. Se pelkäsi aitoja (kuten aina...), tuomarin autoa, kukkaruukkuja, tummia läikkiä maassa... Huoh. Ei mitään edistystä. Mutta rata olikin ulospäin näyttänyt näköjään ihan hyvältä, sillä sieltä heltisi nelossija vaikka mukana oli huippuhienoja hevosia! Tuomarina toimi Esterin ja Ramseksen kasvattaja joka pitää ratsastuskoulua jolla kisat oli, ja arvostelulapussakin luki Ihana nähdä 20v. poni noin hyvässä kunnossa! :) Kasvattaja kertoi myös Esterin estekammosta, ja joku täällä blogissa kysyi onko Esteri ollut Lappeenrannassa, niin nyt se ainakin selvisi, on se! :D
Paperissa luki muutakin loppukommentteina, Miellyttävä, eleetön ratsukko. Siisti istunta. Vaikka omasta mielestä se rata oli kaikkea muuta!


Videota tulee loppuviikosta Ramseksen esteradasta sekä molempien kouluradat. Mutta nyt kuitenkin adiooooooooooooooooooos, tämä lähtee Aramaraan leireilemään perjantaihin saakka! Sieltä pitäisi tulla suuri videopostaus (!!) ja paljon muuta! Mutta ennen kuitenkin tätä, käydään kokeilemassa tänään rakentamiamme maastoesteitä.
Nähdään viimeistään lauantaina!

2 kommenttia:

  1. Onnee sijotuksista! Millä tallilla noi kisat siis oli, kun näyttää vähän siltä paikalta missä meidän iiriskin kyläili?

    VastaaPoista