sunnuntai 19. elokuuta 2012

Hiano Ramses! + muita kuulumisia.

Tytti ratsasti tänään Ramseksella, ja ai että se meni hienosti! Ilman minkäänlaisia apuhärpäkkeitä tuo heppa on oppinut parin kerran jälkeen menemään oikein päin ja tosi hienosti. Upeaaaaaaaa! Saviolla järjestetään pian pienet koulukisat, joihin minä aion mennä Esterillä ja Tytti menee luultavasti sen helpoimman ohjelman Ramseksella. Siinä on vain jotain pääty-ympyröitä yms.

Mutta siis. Torstaina kävin kävelyllä Ramseksen kanssa, perjantaina menin koulua huonokuntoisella kentällä ja kävin vähän baanaamassa maastossa, lauantaina oli kouluvalkka Tähtösellä, ja nyt sunnuntaina ratsastin koulua ilman satulaa.

Valkka Tähdellä meni tosi hyvin. Tyttö oli rento ja kuuliainen, ja kulki hyvin kannatellen itseään. Tehtiin kymmenen metrin voltteja, koska kouluradassa tulee olemaan niitä. Tunnin lopuksi pesin Tähtösen ja viilensin sen jalat.

Tänään menin koulua Esterillä. Kun olin jo käytävällä odottelemassa Pinjaa, Esteri alkoi viskomaan mielivaltaisesti häntäänsä ja nosteli takajalkojaan. Menin pihalle pollen kanssa kun ajattelin että se hermostui odottelemisesta, ja kiipesin kivetykseltä selkään. Kun olin puoliksi selässä, Esteri lähti hirveää vauhtia eteenpäin tehden pieniä pukkeja. Tietenkin putosin hyvin tyylikkäästi. :D En kuitenkaan päästänyt ponia karkuun vaan pidin ohjat ja Essiponi pysähtyi. Kiipesin takaisin selkään ja menin kentälle. Esteri teki lähes koko ajan pieniä pukkeja ja viskoi häntäänsä hullun lailla. Esteri ei ole ikinä ennen pukitellut ratsastaessa! Mutta kun lopetin noin 20 minuutin jälkeen ja vein Esterin talliin, Silja ja Pinja taluttivat sitä pihalla että näin sen liikkeet. Takajalat toimi tosi jäykästi ja kun poni huisku hännällään, se kulki kuin varpaillaan. Nostin sen oikeaa takajalkaa, venytin sitä ja painelin jalkaa. Onko se nyt "lonkka", mistä kohdasta Esteri hermostui ja melkein potkaisi minua. Se taisi olla kipeä kohta. Siitä pukit. Kuitenkaan ei Esteri ollut lainkaan ontunut, eli ei se kovin kipeä ollut. Varmasti vain jumissa. Hännän huiskuttelukin selvisi, sillä kun painelin Esterin selkää ja pepun päällystä, esiin mongersi noin puoli senttiä iso harmaaruskea ötökkä. Ei ollut punkki, mutta joku sellainen. Tapoin sen nopeasti ja sitten se tipahti puruihin. Ei mikään ihme että toista ärsytti, kun joku ötökkä mönkii nahkaa myöten :D



Niin... ja sitten Ramseksella ratsastettiin. Se kyllä meni aivan upeasti. Ja niille epäilijöille: mitä vähemmän apuhärpäkkeitä, sitä hienompi hevonen! ;)










12 kommenttia:

  1. ohhoh ! upeesti ramses kehittyny, kyllä siitä tulee vielä hieno! ::)

    VastaaPoista
  2. ramses on niin kaunis heppa <3 se on siis connemara?näyttää kuitenkin isolta.se on niiin upea!

    VastaaPoista
  3. Kiitos! :) Itsekin hämmästyin miten kauniisti se meni! Uskon että siitä kyllä tulee tosi upea. :)

    Ja jep, Ramses on connemara :) Se on kyllä jo ylikorkea, mutta ei jää sitten pieneksi ja voin kisata sillä hevosluokissa. :)

    VastaaPoista
  4. Kuinka korkee ramses jo on? se on varmaa ottanu lennartista mallia pienenä kun ne tarhaili yhessä ja kasvanu yli :D

    VastaaPoista
  5. ookei, ei se varmaan kauheesti enää kasva, kun lennart mitattiin joskus neljä vuotiaana ja se oli sillon 158cm eikä oo siitä kauheesti kyllä mun mielestä enää kasvanu :p

    VastaaPoista
  6. Ramses on niiin hieno poika :) saat siitä nina varmasti vielä hyvän kisahepan!! t.helmi

    VastaaPoista
  7. Nyt se on ainakin ihan hyvän kokoinen, näyttää ponilta mutta sillä pääsee hevosluokkiin. :)

    Ja kiitos Helmi. :)

    VastaaPoista
  8. milloin saviolla on koulukisat? :)

    VastaaPoista
  9. Tässä muutaman viikon päästä. :)

    VastaaPoista
  10. Millon teet sen varustepostauksen loppuun? :) (en malta oottaa :) )

    VastaaPoista
  11. Katson, onko minulla satulahuopien kuvat jossain tallessa. Huomenna yritän kuvailla satulat, suitset ja harjakopat! :)

    VastaaPoista