torstai 7. marraskuuta 2013

Sairastusta väärään aikaan.

Eilen illalla tuntui ihan siltä että saan oksennustaudin, mutta makasin sohvalla koko illan ja nyt koko aamun. Ei tunnu enää pahalta ja uskon että sain taudin selätettyä ennen kuin ehdin sairastua edes kunnolla. Nyt on kuitenkin ihan väärä aika sairastaa!
Olin eilen illalla nuortentilaisuudessa nuortentalolla Kelhällä, mutta opetuksen jälkeen en jaksanut jäädä oloiltaan vaan lähdin mahakivun takia kotiin. Jouduin kävelemään vähän päälle kilometrin ja kun pääsin kotiin, lysähdin sohvalle enkä jaksanut nousta melkein koko iltana.


Tiistaina hyppäsin Ramseksella pitkästä aikaa. En ole tainnut koskaan hypätä sillä ilman opettajaa, joten nyt tuli sekin tehtyä. Ramses oli vauhdikas, mutta rauhoittui loppua kohden. Muutenkin meni ihan hyvin, hypättiin linjalla paria estettä ja tein aina väliin voltin, että se oppi odottamaan. Lopuksi tulin vielä kolmen esteen ratana johon lisättiin hieman isompi pysty. Kunhan tein tarpeeksi monta volttia ja ympyrää, niin poni hidastui lopuksi eikä jaksanut juosta lujaa.


Meillä piti olla kisat sunnuntaina, mutta ne peruttiin muun menon vuoksi. Olisin mennyt Ramseksella 80 senttiä, mutta kyllä me kisata ehditään. Lauantaina mennään käymään Tampereella mutta mennään kuitenkin aamulla ratsastamaan ponit etteivät ne ihan liikunnatta jää.

5 kommenttia:

  1. te ootte niin hienoja!ratsastat tosi hyvin ja siististi!ja ramses on niin upea.luulenpa että teistä tulee vielä jotakin suurta ja teistä tullaan vielä kuulemaan!jatkakaa samaan malliin.

    VastaaPoista
  2. missäs myötäys laukassa ja esteellä?

    VastaaPoista
  3. Anonyymi, kiitos! Kiva kuulla tuollaista :)

    Heli, oletko kuullut lyhyestä tai huomaamattomasta myötäyksestä? Näin pienillä ristikoilla ja esteillä ei kovin isoa myötäystä vielä tarvita.

    VastaaPoista
  4. en oo kuullu, mutta miten on mahdollista myödätä niin ettei sitä näe? :D

    VastaaPoista
  5. "Hienommalta" nimeltään se on automaattinen myötäys. Hevonen huomaa kun nyrkki hellittää ja liikkuu hieman eteenpäin. Jotkin asiat tapahtumat ihan vain ratsukon välisinä, ei kaikkea ulkopuolelle näe ;) Se on hevoselle kiitos, sillä näin pienillä esteillä ja isolla ponilla ei myötäystä tarvita, varsinkin kun Ramses on nuori ja vauhdikas, jolloin haluan sen nopeasti esteen jälkeen takaisin. Jos myötäisin pikkuesteillä puoleenväliin kaulaa, se lähtisi lujaa eteenpäin ja sitä en halua. Meillä on valmentajat jotka neuvovat. :) Ja mitä olen automaattisesta myötäyksestä kuullut ja lukenut, niitä voi olla erilaisia.

    VastaaPoista