perjantai 7. kesäkuuta 2013

2 7 8 Ukkosen ilmaa.

                       

Illalla juuri kun päästiin tallille alkoi satelemaan ja sitten pikkuhiljaa alkoi ukkonen pyöriä siinä ympärillä. Haettiin hepat laitumelta ja kun Anni pääsi Ramseksen selkään, alkoi armoton tuuli ja hiuksetkin siinä nousi pystyyn kun ilma oli niin sähköistä. :D Pilvet kasaantui komeasti yhteen sinne metsänreunaan ja se näytti erehdyttävästi tornadolta.


No, se lähti sieltä hitaasti tulemaan kohti ja ennen kuin Ramses ehti lainkaan hypätä, pilvi repesi meidän päälle ja saatiin kaatosade niskaan. Luovutettiin suosiolla hetkeksi. Ilmassa täytyi olla jokin jännite, sillä ulkovaraston ikkuna meni säpäleiksi. Kun leikin puhelimella kuului yhtäkkiä ihan järkyttävä räsähdys ja valot alkoi välkkymään. Siihen lähelle iski varmaan salama, mutta ainakin ukkonen oli aivan yläpuolella. Satoi pitkään kauhealla voimalla ja taivaat välähteli ja salamat näkyi taivaalla jopa monia sekunteja. Kun sade vähän laantui ja ukkonen lähti muutaman kilometrin kauemmaksi, mentiin takaisin kentälle. Allaolevissa kuvissa näkyy kentän aikaisempi kunto, ja sitten videoissa sateen jälkeinen kunto... Tuntui taas ihan syksyltä.


Kuvat on aika huonolaatuisia, kun en saanut kamerasta asetuksia kohdalleen. Ramses oli aika jännittynyt ukkosen takia, mutta kyllä se hyppäsikin ihan hyvin! Tuli vettä ihan reippaasti, joten videoiden laatu on sen mukainen. Anni on hypännyt Ramseksella viimeksi maaliskuussa ja sen jälkeen minä olen vain kerran hypännyt sillä, että oli jo aikakin hypätä! :D

Tämän jälkeen kävin laittamassa Esterin valmiiksi ja aioin hypätä silläkin. Lämmittelin sen aika nopeasti ja ratsastin molempiin suuntiin puomeja alkuun. En hypännyt mitenkään suunnitelmallisesti, kunhan vaan taas vähän palautumista todellisuuteen, kun ei olla taidettu nyt kuukauteen hypätä. :D Ei muistaakseni kisojen jälkeen, ehkä kerran jos sitäkään. Tulin ensin pari kertaa ristikkoa ja huomasin että nyt oli oma tuntuma lajiin taas vähän hukassa... Mutta parin ristikon jälkeen nostettiin pystyksi ja tulin sen myös lopusta 80 senttisenä. Esteri oli todella hyvä, tuli rauhassa eikä kiihdytellyt turhia! :) Vaikka se taas otti pieniä askeleita ennen estettä, niin lopusta niitäkään ei enää tullut vaan Esteri uskalsi rohkeasti lähteä hyppyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti