perjantai 25. heinäkuuta 2014

Vaarallisin urheilulaji


Meillä on koko tämän viikon ollut iltakurssit, joista maanantaina ja tiistaina käytiin istuntakurssi ja keskiviikkona sekä torstaina maastoestekurssi. Ratsastin koko viikon Millillä ja voin sanoa että raskasta oli! Hevosetkin olivat täysin poikki sillä ratsastusta oli sen kaksi tuntia päivässä. Hyvin ne kuitenkin syttyivät maastoesteillä.

Ensimmäinen maastoestepäivä hypättiin pellolle rakennetuista maastoesteistä että saatiin vähän tuntumaa kunnon laukkaan ja vähän omituisempiinkin esteisiin. Arvelinkin jo vähän että Milli on tosi rohkea tässä hommassa ja en joutunut pettymään! Voi vitsi, sehän on syntynyt kenttäradoille. Koko kurssin ajan Millistä puhuttiin tallin "kuumana ja tulisena täysiverisenä" eikä siinä tosiaan oltu väärässä. Toisena päivänä kun päästiin ihan uudelle maastoesteradalle Milli ei kieltäytynyt esteiltä kertaakaan. Se vain laukkasi hurjaa vauhtia ja meni yli järkyttävällä loikalla. Ei meidän menosta vielä tyylipisteitä heru, mutta alku on ainakin lupaava.
Milli vetää pään aika pitkäksi ja eteen hypyissä eikä se jaksa keskittyä pitämään itseään koossa. Siksi munkin istunta menee vähän niin ja näin, ja joudun työntämään käsiä tosi paljon eteenpäin etten jää suusta kiinni.


Suunniteltiin jo kovasti valmentautumista tässä lajissa sillä nyt ollaan löydetty se missä Malina on hyvä. Se saa laukata eteenpäin kuten täysiverisen kuuluu ja se saa hypätä mistä se pitää, eikä joudu jarruttelemaan kun maneesin seinä tulee vastaan. Nyt on ratakin lähellä ja valmentajia. Mulle tuli taas kauhea treenikuume, koska kuuluuhan kenttäkisoihin myös koulu- sekä rataesteosuus!


Mun piti säästää tätä tietoa elokuun ensimmäiseen asti, mutta selitetään se sitten nyt. Aramaralla on otettu käyttöön uusi valmennustallin tyyppinen systeemi, jonka uskottiin olevan erittäin hyvä Millille ja Ramsekselle myös. Tätä suunniteltiin jo pitkään, mutta nyt kurssien yhteydessä hevoset muuttivat sinne pysyvästi. Olen tosi innoissani tästä ja saa nähdä miten paljon kehitytään kun saadaan uusia valmentajia ja uusi laji!

4 kommenttia:

  1. Hyvä postaus jälleen:) tuli mieleen että Esteri asuu nykyään ratsastuskoulu Hubertuksella, Lappeenrannassa:) ite käyn ratsastamassa siellä ja Esteri on lempiponini<3:) Esteri on kyllä paras❤️

    VastaaPoista
  2. Esteri lopettettiin tänään, kipujen takia. Toinen hevonen oli tarhassa potkassut sitä jalkaan :(
    Voimia siullekin <3!

    VastaaPoista
  3. Esteri lopetettiin tänään jalan murtuman takia😭💔

    VastaaPoista
  4. Ratsastin Malinaaa 2013 kesällä. Kiva että se on saanut oman ihmisen! Malinahan oli vähän ikäistään jäljessä. Lähinnä sen huomasi laukan tasapainottomuudessa. Muutamia kertoja se sai järettömät lähöt :D eli kentän toisesta päästä lähti miljoonaa toiseen päähän. Mutta muuten se oli hyvä ratsastaa eikä se turhia kyllä pelännyt, joten varmaan loistava kenttähevonen tulevaisuudessa. Toivottavasti jaksat työskennellä sen kanssa :) Vaikuttaa että sinulla on ainakin hyvöt valmentajat käytössäsi

    VastaaPoista